Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beginnen met verstandig beleggen

Beginnen met verstandig beleggen

13 mei 2016 13:35 | 1.838 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen met verstandig beleggen. Veel beginnende beleggers maken dezelfde fouten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zich kunt voorbereiden voor u begint met beleggen. Tevens worden er tips gegeven voor beginnende beleggers. Lees verder als u graag verstandig wilt gaan beleggen.

 Verstandig beleggen

Verstandig beleggen

Hoe kan een belegger verstandig beleggen? Met online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om zich op verschillende manieren voor te bereiden. Zo hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen en om meer te leren door middel van een cursus beleggen.

Cursus beleggen: Leren beleggen

Met een cursus beleggen kunnen beleggers meer leren over online beleggen. Online beleggen werkt anders ten opzichte van de traditionele manier van beleggen. Bij de traditionele manier van beleggen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om beleggen te oefenen. Bij online beleggen kunt u het beleggen oefenen en op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen.

In de cursus beleggen worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. De cursus is overigens geheel gratis en bestaat uit zes hoofdstukken. De verschillende hoofdstukken worden hieronder weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

In de cursus worden ook enkele handige beleggingsmethodes nader toegelicht. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding kan zorgen voor grote risico’s tijdens het beleggen. Kortom, impulsieve beslissingen kunnen zorgen voor grote risico’s en/of verliezen. In de cursus beleggen worden twee bekende beleggingsmethodes nader toegelicht.

Beleggen voor dummies: Beleggen oefenen

Om u goed voor te bereiden is het slim om te beginnen met een beurssimulator. Met een beurssimulator kunt u het beleggen zonder gevaar oefenen op actuele koersen. Veel beleggingsprogramma’s bieden de mogelijkheid om het beleggen te oefenen. Bij de beurssimulator ontvangt u een fictief bedrag, waarmee u onbeperkt kunt oefenen. U kunt zelf bepalen hoelang u wilt gaan oefenen met de beurssimulator.

Tijdens het oefenen kunt u ook verschillende beleggingsmethodes uitproberen. Op deze manier kunt u erachter komen welke methode het beste bij u past. Na genoeg oefenen kunt u ervoor kiezen om over te schakelen naar een echt account. Kortom, na het oefenen met de beurssimulator kunt u gemakkelijk in hetzelfde programma overschakelen naar een echt account. Bij een echt account kunt u beleggen met uw eigen geld. Het is verstandig om in het begin altijd met kleine bedragen te starten, op deze manier kunt u nagaan hoe u presteert met echt geld.

Beleggingstermen

Als u wilt beginnen met beleggen is het handig om enkele beleggingstermen te kennen. Enkele beleggingstermen kunnen ook in het beleggingsprogramma terugkomen. Het speculeren op een koersstijging wordt in de beleggingswereld ook wel long gaan genoemd. Daarentegen wordt het speculeren op een koersdaling ook wel short gaan genoemd.

Een andere term die handig is om te kennen is broker. Een broker is een tussenhandelaar, oftewel de aanbieder van een beleggingsprogramma. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van CFD’s, dit wordt ook wel CFD beleggen genoemd. Bij CFD beleggen sluiten de belegger en de broker een overeenkomst.

Bij CFD beleggen gaat het om de voorspelling van de koers, dat is de reden dat beleggers ook kunnen beleggen op een koersdaling. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. Dat betekent dat de belegger winst heeft gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen.

Alle tips op een rijtje

Hieronder worden de tips voor beginnende beleggers weergegeven.

Tip 1: Start met de gratis cursus beleggen, om meer kennis op te doen met betrekking tot CFD beleggen

Tip 2: Oefen met de beurssimulator; probeer de verschillende beleggingsmethodes zelf uit

Tip 3: Leer enkele beleggingstermen, zodat u beter in het beleggingsprogramma kunt werken

Tip 4: Start alleen met een echt account als u denkt dat u er klaar voor bent

Tip 5: Begin altijd met kleine bedragen te beleggen in een echt account; bij de beurssimulator kunt u zich meer risico’s veroorloven, omdat u daar kunt beleggen met fictief geld.

Beginnen met verstandig beleggen? Download het beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu