Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen in zilver wanneer u dat wilt

Beleggen in zilver wanneer u dat wilt

8 augustus 2013 14:13 | 1.298 keer gelezen

Wist u dat u veel geld kunt verdienen door te beleggen in zilver? Lees verder en ontdek op welke manier u deze markt gemakkelijk kunt aanboren.

Beleggen in zilver

Beleggen in zilver vanuit huis

Beleggen in zilver gaat zeer gemakkelijk dankzij gratis software die u zo kunt downloaden. U kunt deze software gebruiken op uw computer of laptop, maar ook op uw tablet of smartphone. Zo wordt beleggen net zo mobiel als u: u kunt beleggen vanuit huis, de trein, of in de pauze op uw werk. Overigens maakt dit beleggen niet per se makkelijker, beleggen blijft balanceren tussen rendement en risico.

Beginnen? Gratis software downloaden!

Ook kunt u op ieder moment beginnen, het enige wat u moet doen is de beleggingssoftware downloaden. Toch wilt u misschien graag wat meer informatie over beleggen in zilver en de werking daarvan. Hieronder zullen we die uitleggen.

Schommelingen in zilver

Bij het beleggen in zilver is het nuttig om het marktprincipe van zilver te kennen. De prijs van zilver stijgt en daalt, en is altijd aan het veranderen. Dit komt door schommelingen in de vraag en het aanbod van zilver.

Als er ineens meer zilver wordt gedolven dan normaal, en er dus veel meer zilver wordt aangeboden, dan zal de prijs van zilver dalen. Omgekeerd is het zo dat als er ineens om veel meer zilver gevraagd wordt, de prijs van zilver zal stijgen. Dan wordt zilver immers schaars, en schaarste zorgt voor hogere prijzen. Er spelen natuurlijk ook andere factoren mee, maar u wat zult moeten onthouden is dat de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

U kunt winst maken door gebruik te maken van deze prijsschommelingen. U koopt bijvoorbeeld zilver als  u verwacht dat het meer waard zal gaan worden. Wanneer dat is gebeurd, en zilver duurder is dan toen u het kocht, verkoopt u het weer voor meer geld dan de oorspronkelijke inleg. Zo kunt u geld verdienen.

Makkelijke beleggingssoftware

Als u gaat beleggen in zilver via de beleggingssoftware blijft het principe gelijk: u maakt nog steeds winst door de prijsschommelingen. Het belangrijkste verschil is dat de software u meer aantrekkelijke opties biedt, die u bij gewoon beleggen niet zou hebben. De belangrijkste opties van beleggen via de software zijn:

  • De oefenmodus waarin u gratis en vrijblijvend kunt oefenen met beleggen
  • Het zogenaamde ‘short gaan’, waarmee u kunt profiteren van een koersdaling
  • De hefboom, waardoor u kapitaalkrachtig kunt handelen met een kleine inleg

De voordelen van de software in de praktijk

Bij beleggen in zilver hebt u vooral veel aan de optie ‘short gaan’. U kunt dankzij deze optie namelijk geld verdienen als de prijs van zilver daalt. Bij normaal beleggen kan dit niet. Op de onderstaande figuur kunt u zien dat de prijs van zilver de laatste maanden vooral is gedaald. Met short gaan kunt u hiervan profiteren.

Beleggen in zilver

Figuur 1, Dalende koersen bij beleggen in zilver.

In de praktijk is short gaan niet zo omslachtig. U hoeft hiervoor slechts drie stappen te doorlopen:

  1. Download de gratis beleggingssoftware.
  2. Zet met behulp van uw creditcard of iDeal geld in op een dalende koers van zilver.
  3. Bent u tevreden? Zet de belegging stop en haal uw winst binnen.

Oefenen met beleggen in zilver

Zoals u ziet is de gratis software erg handig. Toch zou het kunnen dat u nu zegt: ‘Eerst zien, dan geloven’. Dat kan in de oefenmodus.

Download de gratis software en open de oefenmodus. U krijgt dan een budget van 20.000 euro oefengeld waarmee u kunt beleggen in zilver, zonder dat u dit geld kost. U belegt dan op de echte, actuele aandelenkoersen, waardoor u precies ziet hoe beleggen in zilver er aan toe gaat.

Klik hier om te beginnen met beleggen in zilver

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilver

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu