Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen met 100 euro Anglo American

Beleggen met 100 euro Anglo American

16 oktober 2016 13:52 | 2.247 keer gelezen

In dit artikel wordt online beleggen nader toegelicht aan de hand van het praktijkvoorbeeld ‘beleggen met 100 euro Anglo American’. Anglo American is een Brits, internationaal opererend mijnbouwbedrijf. Het hoofdkantoor van Anglo American is gevestigd in Londen. In dit artikel zullen we ingaan op het beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven zoals Anglo American. Daarnaast zullen we in dit artikel tips geven voor beginnende beleggers om zelf te kunnen starten met online beleggen. 

beleggen-met-100-euro-anglo-american

Beleggen in aandelen met een online beleggingsprogramma

Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen in verschillende effecten zoals indices, grondstoffen, valuta en aandelen. Een online beleggingsprogramma brengt veel mogelijkheden met zich mee voor zowel gevorderde als beginnende beleggers. Bij een online beleggingsprogramma beleggen beleggers automatisch met CFD’s, om deze reden wordt online beleggen ook wel gerefereerd naar CFD beleggen. CFD beleggen staat voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. De broker is de aanbieder van een beleggingsprogramma en wordt ook wel een tussenhandelaar genoemd.

Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst realiseren met de voorspelling van de koers. Bij een goede voorspelling van de koers ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers.

Tips voor beginnende beleggers

Voor veel beginnende beleggers is het lastig om te starten met online beleggen. Online beleggen werkt op een andere manier dan offline beleggen, oftewel traditioneel beleggen. Met offline beleggen bedoelen we het beleggen bij een beleggingskantoor. Hieronder worden enkele tips gegeven voor beginnende beleggers om goed voorbereid te starten met online beleggen.

tips-voor-beginners

Figuur 1: Beleggen met 100 euro Anglo American – Tips voor beginnende beleggers. Klik om te vergroten.

Beginnende beleggers weten vaak nog niet veel van online beleggen als het gaat om het beleggingsprogramma en de verschillende termen die gebruikt worden in deze beleggingswereld. Om deze reden is het verstandig om altijd te starten met de cursus beleggen. In deze cursus worden de basisaspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Er wordt uitgelegd hoe beleggers een aanleiding kunnen vinden om te beleggen. Beleggen aan de hand van een aanleiding is verstandig om risico’s tijdens het beleggen te beperken. In de cursus worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe u risico’s op andere manieren kunt beperken.

Na de cursus kunnen beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van demo beleggen. Met demo beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Beleggers lopen hierbij geen financieel risico, dat betekent dat beleggers op een veilige manier kunnen oefenen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen en om te leren van gemaakte fouten. Demo beleggen zorgt ervoor dat u voorbereid start met echt beleggen. Als u start met echt beleggen en u heeft het gevoel dat het nog niet goed gaat, kunt u ervoor kiezen om weer gebruik te maken van het demo account. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om extra te oefenen.

Beleggen met 100 euro: Aanleiding vinden

Wij hebben bij dit praktijkvoorbeeld gebruik gemaakt van de fundamentele analyse om een aanleiding te vinden. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand daarvan kan een belegger bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 13 oktober kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Anglo American. Anglo American is een Brits mijnbouwbedrijf. In het bericht wordt aangegeven dat de mijnbouwers in Londen flink omlaag gingen door de zwakke cijfers uit China. Dit is negatief nieuws voor de mijnbouwers, waaronder Anglo American. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Anglo American. Het speculeren op een koersdaling wordt in de beleggingswereld ook wel short gaan genoemd.

anglo-american-nieuwsbericht

Figuur 2: Beleggen met 100 euro Anglo American – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Beleggen met 100 euro Anglo American: Positie openen

Na het vinden van onze aanleiding, besloten wij om een beleggingspositie te openen met een inleg van 111,04 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vergroot (111,04 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.110,45 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een hogere aandelenpositie innemen van 100 aandelen Anglo American. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd.

anglo-american-koersverloop

Figuur 3: Beleggen met 100 euro Anglo American – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Beleggen met 100 euro Anglo American: Beleggingsresultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van twee handige beleggingsfuncties in het programma; de profit call en stop loss functies. Beleggers kunnen met deze functies een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Bij onze belegging werd de positie gesloten door de profit call, dat betekent dat de koers ons gewenste rendement had bereikt. Wij hadden het gewenste rendement ingesteld op 17%. Wij hebben hierdoor een winst van 18,81 euro gerealiseerd, dat is een mooie winst in een korte beleggingstijd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd met de winst en de beleggingstijd.

anglo-american-resultaat

Figuur 4: Beleggen met 100 euro Anglo American – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Dit was het praktijkvoorbeeld van Anglo American. Om meer praktijkvoorbeelden met beleggingsmethodes te bekijken kunt u de cursus beleggen doornemen.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4335497/europese-beurzen-donderdag-in-rood.html 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu