Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen met 400 euro Franse index

Beleggen met 400 euro Franse index

7 mei 2015 10:00 | 2.034 keer gelezen

Beleggen met 400 euro Franse index heeft bij ons een winst van 367 euro opgeleverd. Wil jij ook online beleggen op de Franse index? Wij zullen in dit artikel onze beleggingservaring delen. Tevens zullen wij aan het einde van het artikel handige tips meegeven, zodat ook jij kunt gaan beginnen met online beleggen.

Beleggen met 400 euro Franse index

CFD beleggen

CFD beleggen staat voor Contract for Difference beleggen. CFD beleggen maakt het mogelijk om met kleine en grote bedragen te beleggen. Met CFD beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je kunt beleggen met een klein bedrag, en toch een mooie winst kunt behalen. Hoe werkt het hefboomeffect nou precies? Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, de factor kan overigens wel per effect verschillen.  De nieuwe waarde van je inleg maakt het mogelijk om meer aandelen te kopen, zonder daar extra geld voor in te leggen. In het onderstaande figuur wordt de hefboomconstructie weergegeven.

Beleggen met 400 euro Franse index

Figuur 1: Hefboomconstructie. Klik om deze te vergroten.

Aanleiding zoeken

Wij maken altijd gebruik van een aanleiding voordat wij beginnen met beleggen. Voor ons is een aanleiding een recente ontwikkeling. Positieve en negatieve nieuwsberichten zijn voorbeelden van recente ontwikkelingen. Op basis hiervan kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging of een koersdaling. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersdaling, de aandelen van dat bedrijf zullen minder populair worden onder de beleggers en de koers zal dan mogelijk gaan dalen. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er daarentegen voor om te speculeren op een koersstijging, de aandelen van dat bedrijf zullen dan populairder worden, waardoor wij denken dat de koers zal gaan stijgen.

Beleggen met 400 euro Franse index – aanleiding

Op 29 april kwamen wij het onderstaande bericht tegen over het beursbedrijf, Euronext. Naast verschillende andere indices, valt Frankrijk onder Euronext. In het bericht wordt aangegeven dat Euronext 29 april 2015 aan het begin van de middag te maken had met een storing. Hierdoor was er een bepaalde tijd geen handel mogelijk van sommige AEX-fondsen en CAC40-fondsen. Dit is een negatief nieuwsbericht over de Euronext. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling CAC40, aangezien CAC40 tot de Euronext behoort.

Beleggen met 400 euro Franse index

Figuur 2: Beleggen met 400 euro Franse index – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met 400 euro Franse index – koersverloop

Wij openden onze positie met 398 euro en na het hefboomeffect kreeg onze inleg een nieuwe waarde. De hefboomfactor van de Franse index is 1:294, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 294. Onze inleg kreeg daarna een waarde van 117.012 euro. Hiermee konden wij 230 contracten kopen. In het koersverloop is te zien dat de koers van de CAC40 daalde.

Beleggen met 400 euro Franse index

Figuur 3: Beleggen met 400 euro Franse index – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met 400 euro Franse index – eindresultaat

Wij hebben ervoor gekozen om de koers binnen een uur te sluiten. Met een winst van 367 euro hadden wij een rendement van 92% gerealiseerd. Dat is een extreem goed rendement, want wij hadden een rendement van 30% in gedachten. In figuur 4 kun je de winst en de beleggingstijd terugvinden.

Beleggen met 400 euro Franse index

Figuur 4: Beleggen met 400 euro Franse index – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Ben jij in het CFD beleggen geïnteresseerd geraakt en wil je beleggen met 100 euro of minder?  Download dan nu het gratis beleggingsprogramma en start vandaag nog met beleggen. Wil je liever nog wat oefenen? Maak dan nu gebruik van de beurssimulator, dit is beleggen met demo geld. Je kunt in hetzelfde beleggingsprogramma met echt geld, ook gebruik maken van de beurssimulator. Dat betekent dat je zorgeloos kunt oefenen met fictief geld op werkelijke koersen. De beurssimulator ziet er overigens exact hetzelfde uit als het beleggen met echt geld, tevens kun je gemakkelijk overstappen van de beurssimulator naar echt beleggen.

Download nu het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Euronext
http://www.nu.nl/beurs/4040187/euronext-kampt-met-korte-storing.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu