Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen met een hefboom

Beleggen met een hefboom

28 september 2013 12:11 | 2.634 keer gelezen

Wilt u weten hoe beleggen met een hefboom werkt? Dit artikel legt dit principe goed en helder uit. Met een hefboom beleggen kan ongelofelijk veel kansen bieden. De eerste bieden wij u zelf aan, want na het lezen van dit artikel kunt u beleggen met een hefboom gratis en helemaal vrijblijvend uitproberen. Niet in een vreselijk versimpelde versie van de werkelijkheid, maar met nep geld op echte koersen!

beleggen met een hefboom

Beleggen met een hefboom = groter

Beleggen met een hefboom. Iedereen die weleens in de wereld van beleggen heeft rondgekeken, heeft hier waarschijnlijk van gehoord. Wat houdt het precies in? Wij zullen het helder uitleggen. Met een hefboom beleggen is een revolutionaire manier van beleggen waarbij u een grotere positie dan normaal inneemt.

Hiermee wordt bedoeld dat u voor 100 euro, met bijvoorbeeld 1.000 euro mag gaan handelen. Normaliter kunt u voor 100 euro, maar met aandelen ter waarde van 100 euro handelen. Dit is logisch, want je koopt aandelen voor een bepaalde waarde net zoals je een auto koopt. Het verschil met de aankoop van een auto is dat je in het geval van aandelen hoopt dat deze in de toekomst meer waard zullen worden, maar zo werkt normaal beleggen. Beleggen met een hefboom verschilt aanmerkelijk van normaal beleggen doordat je meer mag handelen dan je gefinancierd hebt. Hier kleeft een groot voordeel aan, het best komt dit naar voren in een voorbeeld.

Voorbeeld beleggen met een hefboom

U wilt met 100 euro handelen. Dit kunt u op twee manieren doen:

  1. door normaal te beleggen
  2. door met een hefboom te beleggen.

Om het verschil tussen de twee manieren te illustreren zullen wij de condities in beide gevallen hetzelfde houden:

  • U belegt op de vroege morgen van 10 september op het Belgische aandeel D’ieteren.
  • U doet dit met succes want de waarde van dit aandeel stijgt diezelfde dag 4% in waarde. Hoeveel levert dit op?

Als u normaal belegt, heeft u met 100 euro aandelen D’ieteren gekocht. Deze aandelen worden gedurende de dag 4% meer waard. Aan het eind van de dag zijn uw aandelen daardoor 104 euro waard. Als u de aandelen nu weer verkoopt, hebt u 4 euro verdiend.

Resultaat normaal beleggen: 4 euro winst

Wanneer u belegt met een hefboom, hangt uw resultaat in de eerste plaats af van de hoogte van de hefboom. Over het algemeen geldt er bij aandelen een hefboom van 10. Dit betekent dat u voor 100 euro, met aandelen ter waarde van 1.000 euro mag handelen. Deze aandelen worden gedurende dag, net als in het bovenstaande geval, 4% meer waard. Hierdoor wordt uw positie 1.040 euro waard. Als u nu de aandelen weer verkoopt, hebt u 40 euro verdiend.

Resultaat beleggen met een hefboom: 40 euro winst

Het verschil is duidelijk, hefboom beleggen maakt het mogelijk met een klein bedrag veel groter te profiteren.

Hoe kan dit; via een hefboom beleggen?

De grote vraag is natuurlijk hoe dit kan. Hoe kun je plots met 10x zoveel aandelen handelen? Het antwoord hierop is de tussenkomst van een broker. Dit is een maatschappij die handelt in aandelen. Deze broker financiert de rest van de positie (in het bovenstaande geval 900 euro). Dit om kleine beleggers de kans te bieden om als een grote belegger te beleggen. Beleggen met een hefboom is daarom een uitstekende kans wanneer u met een klein bedrag wilt beleggen. U moet dan denken aan bedragen variërend van 10 tot 500 euro. Helemaal omdat je bij de meeste brokers niet meer dan uw eigen inleg kunt verliezen.

Om iedereen de kans te geven beleggen met een hefboom te proberen, bieden brokers de mogelijkheid hefboom beleggen vrijblijvend te proberen. U kunt namelijk zelfstandig en op uw computer deze manier van beleggen proberen. Met een demo account kunt u met bijna 20.000 euro alle bekende ‘real time’ koersen te lijf gaan. In figuur 1 ziet u hoe dit eruit ziet. Op deze manier leert u de beurswereld risicoloos kennen én raakt u bekend met hefboom beleggen. Een kans die u moet grijpen!

Wij hebben drie broker met programmaas uitgelicht op onze site. Als u op deze link klikt, kunt u een gedegen keuze maken en binnen een paar minuten risicoloos beginnen met hefboom beleggen.

Snelle winst met aandelen 5

Figuur 1, Beleggen met een hefboom. Klik op figuur om deze te vergroten.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hefboom

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu