Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen met hoog rendement

Beleggen met hoog rendement

21 augustus 2012 12:38 | 2.471 keer gelezen

Beleggen met met hoog rendement is waar elke belegger naar streeft. Maar is dit ook reëel? Structureel winst maken kan niet gegarandeerd worden met online beleggen. Wel zijn er een aantal trucjes en methodes die de kans op winst voor u verhogen.  De wijzen waarop u kunt beleggen zijn enorm en te veel om in dit artikel te beschrijven. In dit artikel wordt daarom het product Contract for Difference (CFD) beschreven als wijze waarop het mogelijk kan zijn om hier en daar leuke winsten mee te realiseren. Zoals bekend is is beleggen geen garantie voor structurele winst, maar u kunt wel profiteren van verschillende voordelen van CFD beleggen. We bespreken de voordelen van het beleggingsproduct ten opzichte van andere beleggingsmethoden en laten zien hoe gemakkelijk het is om te handelen in CFD’s.

Beleggen met hoog rendement via CFD’s

Het behalen van winst is een eerste prioriteit voor elke belegger. Structureel een hoog rendement is geen zekerheid. Wel is er een mogelijkheid om het maximale uit uw belegging te halen. Een product als CFD’s bijvoorbeeld. Een CFD is een product dat werkt met een hefboom waardoor u grote posities kunt aangaan met een relatief beperkte inleg. Om deze hefboomwerking te verduidelijken hierbij een voorbeeld:

Stel u wilt aandelen kopen van Ahold. De koers van het aandeel ligt momenteel rond de 10,50 euro en u besluit 100 aandelen te kopen. Deze 100 aandelen kosten u 1050 euro. Wanneer de koers van het aandeel stijgt naar 11 euro stijgt de waarde van uw portefeuille naar 1.100 euro. U behaald 50 euro winst wat overeenkomt met een rendement van 4,75%. Een mooi rendement, echter bent u als belegger toch op zoek naar meer. In plaats van aandelen te kopen besluit u daarom CFD’s Ahold te kopen. Deze CFD’s houdt in dat u koopt met een hefboom. Deze hefboom kan bijvoorbeeld zijn 1:10.  Wanneer we weer gaan kopen tegen een prijs van 10,50 euro kunt u met 1.050 euro geen 100 aandelen kopen maar 1000 aandelen, dus 10 keer zo veel. Het bedrag dat u inlegt blijft hetzelfde, echter stijgt de waarde van uw positie naar 10.500 euro. Wanneer de prijs van het aandeel weer stijgt naar 11 euro stijgt de waarde van uw positie naar 11.000 euro. U maakt dus 500 euro winst op een inleg van 1.050 euro, een relatief rendement van maar liefst 47,50%.

Beleggen met hoog rendement

Beleggen met hoog rendement door ‘short’ en ‘long’ handel

Een ander groot voordeel van beleggen met CFD’s is het feit dat u mogelijk winst kunt maken met dalende en stijgende beurskoersen. Veel beleggers zijn traditiegetrouw alleen gefixeerd op het beleggen waarbij geanticipeerd wordt op koersstijgingen. Door echter ook te beleggen en te anticiperen op koersdalingen kunt u mogelijk uw rendement verhogen. Beleggen en anticiperen op een koersdaling wordt ook wel ‘short’ handel genoemd. De meer traditionele vorm van beleggen waarbij koersstijging belangrijk is wordt ‘long’ handel genoemd. Bij CFD beleggen kan gebruik gemaakt worden van beide beleggingsmethoden.

Het voordeel van CfD beleggen t.o.v. andere beleggingsmethoden

Het beleggen via CFD’s heeft dus een aantal voordelen die deels hiervoor al zijn besproken. Het is mogelijk om zowel short als long te handelen. Een ander groot voordeel van CFD’s ligt in het feit dat CFD’s geen vaste looptijd hebben wat veel andere derivaten wel hebben, bijvoorbeeld opties. Verder zijn de producten waarin CFD’s verkrijgbaar zijn enorm groot. U kunt aandelen, indices, grondstoffen en forex CFD’s handelen.

Wanneer u wilt handelen in CFD’s kunt u terecht bij een broker die verschillende soorten CFD’s aanbiedt. Wanneer u zelf wilt handelen via CFD’s, klik dan hier en downloadt één van de gratis demoaccounts. Via dit demoaccount kunt u met virtueel geld leren handelen in CFD’s.

Conclusie

  • Door middel van CFD beleggen kunt u mogelijk uw rendement verhogen, mits u verwachtingen werkelijkheid worden. Hoe groter de hefboom, hoe hoger uw rendement kan oplopen.
  • CFD beleggen maakt zowel ‘short’ als ‘long’ beleggen mogelijk.
  • Het downloaden van een demoaccount kan bijdragen aan het leren beleggen in CFD’s

Zelf oefenen met CFD beleggen? Klik hier en download een gratis demoaccount.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu