Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen via internet met zilver app

Beleggen via internet met zilver app

20 augustus 2016 19:09 | 1.852 keer gelezen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met beleggen via internet. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen, door de komst van het internet. Online beleggen biedt veel mogelijkheden voor iedereen. Iedereen kan profiteren van de voordelen van online beleggen, het is nu voor iedereen met ieder budget mogelijk om te starten. In dit artikel zullen we uitleggen waarom het met online beleggen wel mogelijk is voor iedereen om te beleggen. Daarnaast zullen we meer uitleggen over een handige app, voor als u in zilver wilt gaan beleggen. Meer weten? Lees dan verder!

Beleggen via internet

Online beleggen: Voordelen

Het eerste voordeel waar beleggers met online beleggen van kunnen profiteren is de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te kunnen openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding en het is al mogelijk om een positie te openen. Kortom, met online beleggen heeft u zelfs de mogelijkheid om onderweg in de trein een positie te openen.

Een ander voordeel van online beleggen is de mogelijkheid om te beleggen met een kleine inleg. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om te starten met online beleggen. Bij online beleggen zijn grote bedragen niet noodzakelijk, omdat beleggers met online beleggen profiteren van de hefboom. Hier komen we later op terug.

Bij online beleggen is het overigens mogelijk te beleggen op zowel een koersstijging als een koersdaling. Bij de traditionele vorm van beleggen, waarbij beleggers naar een bank of beleggingskantoor gaan, is het niet mogelijk om te beleggen op koersdaling. Daarnaast is het bij deze vorm van beleggen ook niet mogelijk om te beleggen met een kleine inleg.

CFD beleggen?

Online beleggen wordt door veel beleggers ook wel CFD beleggen genoemd, omdat beleggers beleggen met CFD’s. CFD beleggen staat voor Contract For Difference, hierbij komen de belegger en de aanbieder van een beleggingsprogramma tot een overeenkomst. De aanbieder van een beleggingsprogramma wordt overigens ook wel een broker of tussenhandelaar genoemd.

Bij deze overeenkomst draait het om de voorspelling van de koers, hierdoor is het voor beleggers mogelijk om te speculeren in een koersstijging en koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd en speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd.Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. De belegger heeft in dat geval winst gerealiseerd met de belegging. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger dit verschil aan de broker te betalen. De belegger heeft in dat geval te maken met een verlies.

We zullen later in het artikel uitleggen hoe u risico’s tijdens het beleggen kunt beperken.

Uitleg van de hefboom en het voordeel hiervan

Misschien heeft u al eens gehoord dat beleggers met online beleggen automatisch gebruik maken van de hefboom. De hefboom is iets waar beleggers absoluut van kunnen profiteren. De hefboom zorgt er namelijk voor dat beleggers in staat zijn om een beleggingspositie te openen met slechts een klein bedrag. De inleg van de belegger wordt door de hefboom vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor.

Stel dat een belegger wil beleggen met een inleg van 50 euro en de hefboomfactor is 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro en dit is gelijk de nieuwe inlegwaarde van de belegger. De belegger is hierdoor in staat om een hogere aandelenpositie in te nemen. Door een hogere aandelenpositie kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Hierdoor zijn beleggers niet meer genoodzaakt om te beleggen met 1000 euro of meer. 

Bij de traditionele vorm kunnen beleggers niet profiteren van de hefboom, hierdoor is het bij deze manier van beleggen niet mogelijk om te beleggen met een kleine inleg.

De hefboom zorgt er overigens voor dat beleggers kunnen beleggen op korte termijn, omdat een kleine koersverandering al een leuke winst kan opleveren. Dat komt door de nieuwe inlegwaarde van de belegger.

Beleggen in zilver met de app

Zou u bijvoorbeeld willen beleggen in zilver? Maar weet u niet hoe u hiermee kunt beginnen? Dan kunt u gebruik maken van de beleggen in zilver app. In deze app kunt u een cursus beleggen vinden en er worden verschillende praktijkvoorbeeld gebruikt om het beleggen in zilver uit te leggen. Kortom, door deze app te gebruiken zult u beter voorbereid zijn om te beleggen in zilver.

De app is te downloaden in de App Store en in de Google Play Store. Zo zijn er veel verschillende apps die gespecialiseerd zijn in het beleggen van een bepaald effect. Het is overigens van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding, maar dat wordt allemaal uitgelegd in deze handige app.

Hieronder worden de hoofstukken van de app weergegeven.

Beleggen in zilver

Figuur 1: Beleggen via internet – Beleggen in zilver app. Klik om te vergroten.

Het icoontje van de app wordt hieronder weergegeven. Dit icoontje is overigens hetzelfde in de App Store en Google Play Store.

Beleggen in zilver app

Figuur 2: Beleggen via internet – Icoontje beleggen in zilver app. Klik om te vergroten. 

Beleggen via internet: Risico’s beperken tijdens beleggen

Met online beleggen hebben beleggers ook de mogelijkheid om risico’s te beperken. Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen op basis van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen.

Daarnaast kunnen beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van deze punten bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Op deze manier kunt u risico’s beperken. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid als sluiten bij winst en sluiten bij verlies. Een voorbeeld hiervan wordt hieronder weergegeven.

Voorbeeld stop loss en profit call

Figuur 3: Beleggen via internet – Voorbeeld beleggingsfuncties. Klik om te vergroten. 

Aandelen voor dummies: Beleggen oefenen

Met online beleggen, oftewel CFD beleggen, hebben beleggers de mogelijkheid om online beleggen eerst uit te proberen met een demo account. Kortom, beleggers kunnen met CFD beleggen oefenen op werkelijke koersen zonder financieel risico te lopen. Op deze manier kunnen beleggers er op een veilige manier achter komen of ze genoeg weten over CFD beleggen.

Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Dit is de ultieme manier om op een veilige manier te leren van eventueel gemaakte fouten.

Beleggen via internet? Download het beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference 

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu