Direct online beleggen?

> Online beleggen > Daghandelen op de beurs voor beginners

Daghandelen op de beurs voor beginners

18 juni 2016 19:02 | 1.536 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe beginners kunnen starten met daghandelen op de beurs. Bij online beleggen is het mogelijk om te starten met daghandelen. Bij daghandelen dient de belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Bij traditioneel beleggen is daghandelen niet mogelijk. In dit artikel wordt uitgelegd waarom daghandelen bij online beleggen wel mogelijk is.

 Daghandelen op de beurs

Daghandelen op de beurs

Daghandelen wordt in de beleggingswereld ook wel daytraden genoemd. Hierbij handelt een daghandelaar in aandelen. Daytraden is overigens de Engelse vertaling voor daghandelen. Een daghandelaar handelt niet op de lange termijn, maar op de korte termijn.

Bij online beleggen is daghandelen mogelijk door de hefboom. De hefboom vermenigvuldigd de inleg van de belegger. De inleg wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor, de uitkomst hiervan is de nieuwe inlegwaarde. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen, zonder zelf meer geld in te leggen. Daarbij heeft de belegger met een hogere aandelenpositie de mogelijkheid om meer winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom weergegeven. In het voorbeeld gaat het om een inleg van 100 euro en een hefboomfactor van 1:10. Dat betekent dat de inleg werd vermenigvuldigd met 10, de nieuwe inlegwaarde werd hierdoor 1.000 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde kon de belegger een hogere aandelenpositie innemen.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Daghandelen op de beurs – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

Long- en short gaan

Bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om te speculeren op zowel een koersstijging als koersdaling. Bij traditioneel beleggen is het slechts mogelijk om te beleggen op een koersstijging. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, hierdoor is het mogelijk om te speculeren op een koersstijging en koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt overigens ook wel long gaan genoemd. Daarnaast wordt het speculeren op een koersdaling ook wel short gaan genoemd.

Risico’s beperken tijdens het handelen

Beleggen kan risico’s met zich meebrengen, iedere belegger is hier bewust van. Met online beleggen is het mogelijk om enkele risico’s tijdens het beleggen te beperken. Het is bijvoorbeeld slim om eerst meer te leren over online beleggen voordat u gaat starten, dit kan met de cursus beleggen. Daarnaast is het handig om eerst beleggen te oefenen met fictief geld, zodat u kunt leren van uw fouten. Dit wordt nader toegelicht in het artikel.

Daarnaast hebben beleggers de mogelijkheid om gebruik te maken van enkele functies in het beleggingsprogramma. De stop loss en profit call functies zorgen ervoor dat beleggers in staat zijn om risico’s te beperken.

De stop loss functie kan gebruikt worden om een maximaal verlies in te stellen. De beleggingspositie wordt automatisch door het beleggingsprogramma gesloten, zodra de koers dit aangegeven punt bereikt. Daarnaast kan de profit call functie gebruikt worden om een gewenst rendement in te stelllen. Zodra de koers dit punt bereikt zal de positie automatisch gesloten worden. Hieronder worden de functies van het beleggingsprogramma weergegeven, deze worden aangeduid als sluiten bij verlies en sluiten bij winst.
Voorbeeld stop loss en profit call

Figuur 2: Daghandelen op de beurs voor beginners – Functies in het beleggingsprogramma. Klik om te vergroten.

Daytraden leren

Als u ook wilt leren daytraden, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus komen relevante aspecten aan bod met betrekking tot online beleggen. Verschillende aspecten worden nader toegelicht aan de hand van voorbeelden.

Tevens worden verschillende beleggingsmethodes uitgelegd met behulp van praktijkvoorbeelden. Veel beleggers maken gebruik van beleggingsmethodes, omdat deze kunnen dienen als aanleiding om te gaan beleggen. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding om risico’s te beperken. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Aandelen voor dummies: Daytrader worden

Na het volgen van de cursus kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een demo account, dit wordt ook wel fictief beleggen genoemd. Hierbij ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u onbeperkt kunt beleggen. Op deze manier kunt u zonder financieel risico beleggen gaan oefenen.

Na voldoende oefenen kunt u ervoor kiezen om over te schakelen naar een echt account. Hiermee kunt u met uw eigen geld gaan beleggen. Overigens is het wel verstandig om met kleine bedragen te starten om te kijken of u voldoende heeft geoefend.

Download hier het gratis beleggingsprogramma


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu