Direct online beleggen?

> Online beleggen > Fictief beleggen

Fictief beleggen

5 september 2012 13:24 | 2.761 keer gelezen

Fictief beleggen is een goede manier voor u als beginnend belegger om uzelf wegwijs te maken in de beleggingswereld. In dit artikel bespreken we waarom het verstandig is om te beginnen met fictief beleggen,  op welke wijze u fictief kunt beleggen en wat de vervolgstappen zijn na het fictief beleggen.

Waarom fictief beleggen?

Als beginnend belegger zullen veel termen en beleggingsproducten nieuw voor u zijn. Om te leren beleggen kunt u ontzettend veel informatie vinden, zowel in geschreven bronnen als op internet, echter kunt u via al deze middelen niet uw kennis direct in de praktijk brengen. Fictief beleggen is een middel om wel direct in de praktijk te starten en zo uw kennis toe te passen. Door uw kennis toe te passen zult u sneller leren en zult u ook sneller uw mogelijkheden en valkuilen ontdekken. Van welke producten weet ik veel en van welke producten nog wat minder? Fictief beleggen kan dus een bijdrage leveren in het vormen van u als belegger en hopelijk een betere belegger van u maken. Het stelt u in staat om uw beleggingsstrategie te testen zonder risico te lopen en uw strategie zo aan te passen totdat deze succesvol is. Mocht u niet fictief willen beleggen maar direct willen beginnen met beleggen dan is dat natuurlijk ook mogelijk, zorg dan wel dat u een goede kennis van het beleggingsproduct hebt.

Hoe kan ik fictief beleggen?

Fictief beleggen gaat via een zogenaamd demoaccount bij een broker. Zo’n demoaccount houd in dat u een account opent bij een broker waarna u gratis met een fictief bedrag kunt handelen. Aan dit handelen zijn geen enkele verplichtingen verbonden. Het voordeel van deze demoaccounts is dat u daadwerkelijk alles kunt doen wat u met echt geld ook zou kunnen beleggen, echter heeft dit geen effect op uw eigen vermogen. Per broker verschilt het hoe lang een demoaccount geldig is, sommige accounts worden na enkele weken afgesloten en sommige kunt u altijd aanhouden. Op deze pagina kunt u zien welke brokers een demoaccount aanbieden en wat de voor- en nadelen van deze brokers zijn.

Wat zijn de vervolgstappen?

Fictief beleggen is een goede manier om uzelf wegwijs te maken in de wereld van het beleggen, echter raden wij mensen die serieus willen gaan beleggen om het niet te lang te blijven doen. De reden waarom wij dit mensen aanraden is omdat mensen andere beslissingen nemen wanneer zij met fictief geld beleggen als wanneer zij met hun eigen geld beleggen. Wij raden dan ook aan om niet meer dan enkele weken te beleggen via een demoaccount om vervolgens over te stappen naar een echte handelsrekening. Op deze handelsrekening kunt u starten met zeer kleine bedragen om zo het beleggen realistischer te maken. U kunt aanschouwen wat het beleggen met echt geld met u doet zonder enorme winsten of verliezen te maken. Bij veel brokers kunt u al vanaf 100 euro terecht wanneer het gaat om beleggen. Als u het beleggen eenmaal onder de knie hebt met uw echte handelsrekening kunt u de stap maken om meer geld te gaan storten. Het volgen van deze stappen kan ervoor zorgen dat u een betere belegger wordt en dus betere rendementen kunt halen.

Bent u benieuwd hoe het is om te handelen via een demoaccount? Klik hier en download één van onze accounts!

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu