Direct online beleggen?

> Online beleggen > Fictief handelen in goud: 48% rendement

Fictief handelen in goud: 48% rendement

17 maart 2015 11:32 | 2.476 keer gelezen

Fictief handelen in goud heeft ons een winst van 1.425 euro opgeleverd! Grijp nu je kans en maak gebruik van fictief beleggen, een uitstekende manier om ervaring op te doen voor online beleggen met echt geld. Benieuwd hoe het precies werkt? Lees dan nu verder!

Fictief handelen in goud

Slim beleggen

Wanneer je gaat beleggen heb je de keuze om gebruik te maken van de technische- of fundamentele analyse. Bij de technische analyse gaat het om het bestuderen van grafieken van vroegere aandelenkoersen, in combinatie met historische informatie uit de markt, zoals: prijs en omzet. Bij de  fundamentele analyse gaat het om het verzamelen van recente gegevens en achtergronden van een bepaald bedrijf waarop je wilt gaan beleggen. Een voorbeeld hiervan is het bijhouden van nieuwsberichten. Nieuwsberichten kunnen een aanleiding zijn om te gaan beleggen in een bepaald bedrijf. Indien je een nieuwsbericht tegenkomt over een bepaald bedrijf, kun je ervoor kiezen om te gaan beleggen.

Fictief handelen in goud: aanleiding

Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om te speculeren op een koersdaling of op een koersstijging. Bij positieve nieuwsberichten over een bepaald bedrijf kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging. Bij negatieve nieuwsberichten over een bedrijf kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersdaling. Bij fictief handelen in goud hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse, wij hebben aan de hand van een negatief nieuwsbericht gespeculeerd op een koersdaling. Op 10 maart kwamen wij het volgende nieuwsbericht tegen, zie figuur 1.

Fictief handelen in goud

Figuur 1: Negatief nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

In dit nieuwsbericht wordt aangegeven dat de goudprijs onder druk staat. Door het negatieve nieuwsbericht zullen aandelen in goud minder populair worden. Dit is de reden waarom wij hebben gespeculeerd op een koersdaling.

Fictief handelen in goud: koersverloop

In figuur 2 is te zien dat de koers binnen de beleggingstijd fluctueerde. Wij openden de positie op 10 maart om 14.16 uur en wij sloten de positie op 11 maart om 9.30 uur. Bij het openen van de positie is de koers acuut gedaald, daarna is de koers iets gaan stijgen. Dit is de reden waarom wij de positie hebben gesloten op 11 maart om 9.30 uur, op dit tijdstip vond er weer een daling plaats.

Fictief handelen in goud

Figuur 2: Fictief handelen in goud – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Fictief handelen in goud: eindresultaat

Met een winst van 1.425 euro en een inleg van 2.916 euro hebben wij met fictief handelen in goud een rendement van 48% gerealiseerd! In figuur 3 wordt het eindresultaat van fictief handelen in goud weergegeven.

Fictief handelen in goud

Figuur 3:  Fictief handelen in goud – eindresultaat

Leren beleggen voor beginners

Begin nu zelf met beleggen en maak gebruik van de oefenmogelijkheid met fictief beleggen. Je kunt de gratis beleggingssoftware downloaden en gelijk starten met fictief beleggen. Het programma biedt je 20.000 euro fictief geld aan. Hiermee kun je zo vaak oefenen als je wilt. Op deze manier kun je vertrouwd raken met het programma en snel ervaring op doen.  Indien je het gevoel krijgt dat je het online beleggen goed beheerst, kun je gemakkelijk in het programma overgaan naar beleggen met echt geld. Het voordeel hiervan is dat dit exact lijkt op de demo met fictief geld. Je kunt ervoor kiezen om te beleggen met 1.000 euro of meer, net als in ons voorbeeld.

Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om met weinig geld te gaan beleggen, hierdoor is beleggen voor studenten ook mogelijk. Studenten hebben ook de mogelijkheid om te beginnen met demo beleggen, hierdoor lopen zij ook geen financieel risico. Indien studenten ervoor kiezen om over te gaan naar beleggen met echt geld hebben zij ook de mogelijkheid om te beleggen met kleinere bedragen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/economie/4007666/goudprijs-staat-verder-druk.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu