Direct online beleggen?

> Online beleggen > Ik wil beleggen: praktijkervaring

Ik wil beleggen: praktijkervaring

20 juli 2015 09:53 | 2.167 keer gelezen

Ik wil beleggen: praktijkervaring, wij zullen in dit artikel onze beleggingservaring delen. Door andere beleggingsvoorbeelden te lezen kun je zelf ervaring op doen voor het beleggen. Wij hebben met onze belegging een mooi rendement gerealiseerd van maar liefst 42%! Wil jij ook net als ons een mooi rendement realiseren? Dat kan met CFD beleggen, wil je weten hoe? Lees dan nu verder!

Ik wil beleggen: praktijkervaring

CFD beleggen

CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference. Bij online beleggen wordt er gebruikgemaakt van CFD beleggen. CFD beleggen heeft grote voordelen ten opzichte van het traditionele beleggen, waarbij je naar de bank moet gaan om te beleggen. CFD beleggen maakt namelijk gebruik van de hefboomconstructie. De hefboomconstructie maakt het mogelijk om te beleggen met een kleine inleg en tevens een leuke winst kunt realiseren. De hefboom zorgt er voor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. De factor is afhankelijk van het soort effect. Als je inleg vermenigvuldigd is met een bepaalde factor, dan wordt dat de nieuwe waarde van je inleg. Je kunt met deze nieuwe waarde een hogere aandelenpositie innemen.

  • Voorbeeld: 300 euro inleg x 1:20 (hefboomfactor) = 6.000 euro (waarde van je inleg)

CFD beleggen maakt het mogelijk om te beleggen voor studenten. Zij kunnen met kleine bedragen een leuke winst realiseren. Kortom, CFD beleggen is voor iedereen mogelijk!

Aanleiding vinden om te kunnen beleggen

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Wij kijken hierbij naar recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. Het is van belang om te achterhalen hoe een bedrijf er financieel voor staat. Dit kan worden onderverdeeld in positieve en negatieve nieuwsberichten. Als een bedrijf er financieel niet goed voor staat zullen de aandelen van dat bedrijf mogelijk in populariteit dalen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor tevens de koers zal gaan dalen. Indien een bedrijf er financieel goed voor staat en vooruitgang boekt zullen de aandelen van dat bedrijf mogelijk in populariteit stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor tevens de koers zal gaan stijgen.

Ik wil beleggen: praktijkervaring – aanleiding

Op 16 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over het Finse mediabedrijf Sanoma. In het artikel wordt vermeld dat Sanoma minder winst verwacht te boeken dit jaar. De achterliggende oorzaak hiervan zijn de aanhoudende problemen op de Finse mediamarkt, waar de advertentie-inkomsten zwaar tegenvallen. Dit is een erg negatief nieuwsbericht over Sanoma, het gaat financieel dus slecht met Sanoma. Wij hebben er daarom voor gekozen om te speculeren op een koersdaling Sanoma.

Ik wil beleggen: praktijkervaring

Figuur 1: Ik wil beleggen: praktijkervaring – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Ik wil beleggen: praktijkervaring – koersverloop

Wij openden onze positie met een inleg van 86 euro. Echter kreeg onze inleg na het hefboomeffect een nieuwe waarde van 1.732 euro, de hefboomfactor was in ons geval 1:20. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 400 aandelen Sanoma. In het koersverloop hieronder is te zien dat de koers daalde en daarna constant bleef. Dat is de reden dat wij ervoor kozen om de positie na 22 minuten te sluiten, omdat wij een onverwachte koersstijging wilden voorkomen.

Ik wil beleggen: praktijkervaring

Figuur 2: Ik wil beleggen: praktijkervaring – koersverloop. Klik om te vergroten.

Ik wil beleggen: praktijkervaring – eindresultaat

Met een inleg van 86 euro en een winst van 36 euro, hebben wij een uitstekend rendement gerealiseerd van 42%! Dit is een prima rendement in een extreem korte tijd. In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven met de winst en beleggingstijd.

Ik wil beleggen: praktijkervaring

Figuur 3: Ik wil beleggen: praktijkervaring –eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij ook slim beleggen? Start dan nu met CFD beleggen en download het gratis beleggingsprogramma! Met dit programma kun je ervoor kiezen om direct te starten met het beleggen met echt geld, maar je kunt er ook voor kiezen om te starten met het beleggen met demo geld. Je ontvangt bij de demo-modus een bedrag van 20.000 euro fictief geld, daarmee kun je risicoloos fictief beleggen op de werkelijke koersen. Oefening baart kunst zeggen ze altijd! Indien je het gevoel hebt dat je genoeg hebt geoefend, kun je gemakkelijk overschakelen naar het account met echt geld.

Download hier het gratis beleggingsprogramma en start vandaag nog met virtueel beleggen!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4089232/sanoma-waarschuwt-lagere-winst.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu