Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online Beleggen combineert het oude met het nieuwe beleggen

Online Beleggen combineert het oude met het nieuwe beleggen

1 februari 2012 10:54 | 1.762 keer gelezen

Online Beleggen combineert het oude met het nieuwe beleggen

Wij merken vaak dat de drempel tot de beleggingswereld te hoog is voor veel mensen. Ze vragen zich of hoe dat zit met beleggen voor beginners en hoe je kunt leren beleggen. Nu hoef je daar tegenwoordig niet meer daadwerkelijk naar de fysieke beurs toe om te leren beleggen. Het is mogelijk om online beleggen te leren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want er zijn erg veel beleggingsproducten, beleggingsondernemingen en beleggingsinstrumenten. Het enige nadeel van online beleggen voor de beginnende belegger is dan ook dat overweldigende aanbod in aanbieders en beleggingsproducten. Dat komt omdat online beleggen het oude en het nieuwe beleggen samenvoegt.

De categorieën in online beleggen

In het beleggen heb je grofweg drie verschillende categorieën in beleggingsproducten. Elk met hun eigen risico en rendement. Lange termijn beleggingen en Middellange termijn beleggingen zijn al redelijk bekend en horen bij het oude beleggen. Het korte termijn beleggen hoort helemaal bij het nieuwe beleggen.

Lange Termijn Beleggingen

Een lange termijn belegging is bijvoorbeeld niets meer dan je geld op je spaarrekening zetten. Je krijgt een relatief lage rente en je zet je geld voor een lange tijd vast. Het grote voordeel hiervan is dat het vaak een lager risico heeft, het nadeel is dat je al snel een relatief groot bedrag moet handelen om echt rendement uit de rente te halen. Ook veel obligaties vallen onder deze noemer, ook wanneer u gewoon een x aantal aandelen shell koopt puur voor dividend met geen enkele intentie om deze te verhandelen zullen deze aandelen ook onder de categorie van lange termijn beleggingen vallen.

Middellange termijn beleggingen

Onder de categorie van middellange termijn beleggingen vallen over het algemeen de aandelen handel en sommige financieel derivaten. Handel in aandelen is idealiter het kopen van aandelen voor een lage beursprijs en deze verkopen wanneer de beurskoers hoger staat. Zodat je meer geld ontvangt voor de verkoop van de aandelen dan je hebt betaald voor de koop van die aandelen. Dit is meer risicovol dan lange termijn beleggingen maar het rendement is ook hoger.

Korte termijn beleggingen

Korte termijn beleggingen horen helemaal bij het nieuwe beleggen. Het zijn korte actieve beleggingen met een hoog rendement en met een relatief hoger risico. Onder deze categorie horen over het algemeen alle financieel derivaten, Contract for Differences, Trackers, Indextrackers, Turbo’s, Sprinters, Opties. Wie niet jaren wil wachten om zijn kapitaal te zien groeien doet er goed aan om deze kant van online beleggen beter te onderzoeken. Deze beleggingsproducten horen bij het nieuwe beleggen, het zijn gloed nieuwe beleggingsmogelijkheden, Contract For DIfferences zijn nog maar 5 jaar op de markt in Nederland bijvoorbeeld. Dat betekent dat er nu de mogelijkheden zijn om in te stappen en mee te doen met het nieuwe beleggen via online beleggen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu