Direct online beleggen?

> Online beleggen > Leren online beleggen, de verschillen tussen brokers

Leren online beleggen, de verschillen tussen brokers

1 februari 2012 10:59 | 2.139 keer gelezen

Leren online beleggen, de verschillen tussen brokers

Een belangrijk onderdeel van online beleggen is het vinden van de juiste broker. Helaas is het zo dat de verschillen tussen de brokers nogal groot zijn, met even grote consequenties voor uw portemonnee. Maar laten we bij het begin beginnen, wat zijn Brokers?

Wat zijn brokers?

Brokers zijn eigenlijk niets anders dan beleggingsondernemingen. Het zijn tussenpersonen tussen de daadwerkelijke beurs en de belegger. De producten die gebruik maken van een hefboom zoals Sprinters, Turbo’s, Speeders en Contract For Differences. Hebben per definitie een tussenpersoon nodig. Een hefboom houdt in dat je met enkele aandelen invloed uitoefent op een veel groter aantal aandelen. Ook trackers kunnen niet zonder een broker, trackers werken vaak met een aandelen mand dat representatief is voor de gehele index. In beide gevallen heb je grote brokers nodig die daadwerkelijk aandelen heeft waarop je invloed kan uitoefenen.

Waar zitten de verschillen bij brokers in online beleggen?

De verschillende brokers hebben elk hun eigen beleggingsproduct. De ABN amro heeft de Turbo voluit ook wel de ABN amro turbo genoemd. Alex.nl gebruikt Speeders en de IGN heeft sprinters, ofwel de ING sprinters. Contracts for Differences zijn zonder vaste broker en is eigenlijk de verzamelnaam voor deze groep korte termijn hefboom aandelen.

Wat is het verschil in beleggingsproduct per broker?

Naast verschillen in naam zijn er natuurlijk ook verschillen tussen de beleggingsproducten zelf. De grote bekende banken die voor broker spelen hebben vaak een van te voren vastgesteld termijn van het product en een maximale hefboom en een van te voren vastgestelde Stoploss regeling. Denk aan de ABN amro turbo’s en de ING sprinters. Dat kan prima werken voor de mensen die beginnen met beleggen. Echter u geeft daarmee wel de teugels uithanden. Veel beleggers vinden dit juist een vervelend idee, die willen zelf bepalen wat de stoploss is, wat de hefboom is en wat het termijn is van de belegging.

Wat is Stoploss of een Stop Loss Order?

Wat betekenend dat verschil tussen stoploss bij brokers en wat houdt dat precies in? Een stoploss regeling of een Stop Loss Order is een instrument dat een belegger heeft om het verlies te beperken bij hefboom beleggingen. Omdat  je bij hefboom beleggingen voor een klein bedrag een grote winst of verlies kan behalen is het verstandig om een stop loss order te hebben. Zo kun je je verlies beperken maar blijft de winst onbeperkt. Kijk daarom bij het uitzoeken van een broker goed naar deze stoploss of Stop Loss Order.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu