Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen: de mogelijkheden van beleggen in zilver

Online beleggen: de mogelijkheden van beleggen in zilver

16 augustus 2012 11:47 | 2.150 keer gelezen

In het artikel ‘online beleggen: beleggen in zilver’ wordt duidelijk dat het online beleggen in zilver in vergelijking bij het online beleggen in goud relatief onbekend is. Waar nieuws over de goudprijs vrijwel wekelijks de revue passeert gebeurt dit bij zilver nauwelijks. In dit artikel worden de mogelijkheden van het beleggen in zilver beschreven en leggen wij uit wat de voordelen zijn van beleggen in zilver t.o.v. beleggen in goud.

Hoe kan ik (online) beleggen in zilver?

Beleggen in zilver kan op vele verschillende manieren. De manier die veel mensen niet zien als belegging is het direct kopen van zilver bij een juwelier. Deze manier van beleggen is niet erg praktisch en daarom zijn wij op zoek gegaan naar andere manieren om te beleggen in zilver. Eén manier om te beleggen in zilver is via trackers. Trackers zijn beleggingsproducten die zo nauwkeurig mogelijk de koers van het betreffende product volgen, in dit geval zilver. Een tracker wordt daadwerkelijk gedekt door zilver dat door de partij waarmee de verbintenis wordt aangegaan wordt opgeslagen. Hierdoor moeten er wel kosten gemaakt worden door de andere partij en daardoor is de koers van de tracker altijd iets lager dan die van de echte koers.

Een makkelijkere manier om te beleggen in zilver is via Contract for Differences (CfD’s). Een CfD is een product waarbij u niet daadwerkelijk zilver in handen krijgt maar met een andere partij afspreekt het verschil van de huidige prijs en de prijs bij verkoop te verrekenen. Die  andere partij, ook wel een broker genoemd, doet de transacties voor u. Het grote voordeel van een CfD is het feit dat het product een hefboomwerking heeft. Deze hefboomwerking is het beste te illustreren met een voorbeeld:

 Stel u wilt zilver kopen tegen de huidige prijs van $ 27,885. Wanneer u normaliter 100 posities aangaat, waarvoor u dus normaal dus $ 2.778,50 voor betaald, kunt u nu voor dat zelfde bedrag een positie aangaan van $33.462.  Als u dat terug rekent heeft zilver dus een hefboom van 1:12. Door deze hefboomwerking zou u uw rendement ook kunnen verhogen. Wanneer u normaal 3% rendement zou halen is dat bij CfD’s zilver dus 36%.

De koers van zilver

Wanneer u wilt gaan beleggen in zilver is het belangrijk dat u de koers van zilver goed in de gaten houdt. Onderstaande grafiek laat de koers van zilver zien vanaf begin 2012. De koers van zilver opende op $ 27,83 en staat momenteel op $ 27,88. Het verschil in koers is dus vrijwel te verwaarlozen en wanneer u de gehele periode uw positie had gehad was uw rendement vrijwel 0%. De koers is in het jaar zelf echter wel aardig gestegen en gedaald en CfD handel is daar uitermate voor geschikt. U kunt op korte termijn  beleggen en anticiperen op zowel koersstijgingen (long) als koersdalingen (short). Het voordeel van beleggen in zilver t.o.v. goud is dat de koers van zilver zich iets geleidelijker vormt.  Zeker bij verlies is dat een groot pluspunt.

Online beleggen in zilver

Wanneer de lange termijn grafieken bekeken worden, bijvoorbeeld de 2 en 5 jaars grafieken wordt duidelijk dat zilver een zeer interessante belegging is. Zilver laat een mooie koersstijging zien en de verwachting is dat edelmetalen de komende jaren nog wel meer waard kunnen worden. Genoeg kansen dus.

Mocht u door dit artikel nou geïnteresseerd zijn geraakt in de handel in zilver maar heeft u geen zin om risico te lopen, download dan hier één van onze gratis demoaccounts. Via deze demoaccounts kunt u met virtueel geld risicoloos en vrijblijvend beleggen. Op deze manier kunt u zichzelf laten kennismaken met CfD beleggen en de voordelen zelf ervaren.

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Commodity

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu