Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen, hoe veel tijd ben je kwijt?

Online beleggen, hoe veel tijd ben je kwijt?

2 april 2012 14:04 | 2.637 keer gelezen

Online beleggen of meer specifiek het daytraden is een manier om vanuit huis te beleggen in aandelen wanneer u maar wilt. Met daytraden koopt en verkoopt u effecten op de beurs met als doel profiteren van koerswijzigingen op een handelsdag. Maar hoe gaat dit in de praktijk en hoeveel werk is dat nu precies? Online beleggen is tegenwoordig al mogelijk binnen enkele minuten.U bepaald zelf waarin, hoeveel en hoelang u belegt. Met een ruim aanbod van aandelen heeft u de keuze om naast organisaties ook te beleggen in indices, grondstoffen en valuta’s.

Het online beleggen, wat moet je precies doen als daytrader

Je hoeft niets met online beleggen, maar daytraders, of particulieren kunnen er toch een hele dag mee bezig zijn. U kunt namelijk zelf bepalen wanneer u aandelen koopt en verkoopt, mits de beurs geopend is. Toch blijkt vaak dat meer transacties niet per se beter is. Veel transacties betekent veel kosten en veel posities die in de gaten moeten worden gehouden, dat overzicht kunnen blijven houden is niet voor iedereen en vergt veel training. Zowel in kennis als ervaring moet eerst worden opgedaan. Daarom beginnen de meeste mensen door te beleggen via een demo account.

Online beleggen met een demo account

De meeste online brokers bieden gratis demo accounts aan voor ongelimiteerde tijd waarmee met een bepaald virtueel bedrag mee belegt kan worden. Daarmee kun je ontdekken welk beleggingsproduct het beste bij je past en hoeveel rendement met jouw risicoprofiel haalbaar is. Ook geeft het een inschatting hoeveel tijd je er kwijt aan bent. Sommige Forex handelaars, dat zijn beleggers die voornamelijk in buitenlandse valuta handelen, kunnen vrij goed de wisselkoers tussen de Euro en de Dollar voorspellen. Met twee of drie goed geplaatste transacties is dan al mogelijk mooie winsten te realiseren. Dat komt omdat ze wachten op het juiste moment in een koers, er is altijd een bepaalde conjunctuur in de koers waarop je kan zien dat er een stijgende of dalende trend zit aan te komen. Daar goed op inspelen in de ochtend als de beurzen zijn geopend en ’s avonds wanneer ze net gaan sluiten kan u mogelijk mooie winsten realiseren, mits uw verwachting werkelijkheid wordt. Dat is het fijne van thuis online beleggen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu