Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen in aandelen

Online beleggen in aandelen

23 februari 2012 14:07 | 2.927 keer gelezen

Is het verstandig om online in aandelen te beleggen? Dat ligt aan de verwachting van de particulier belegger. Op korte termijn hoog rendement zal een belegger online niet halen met het beleggen in aandelen, beleggen in aandelen kan dan beter offline en via bank.

Op korte termijn hoog rendement door te beleggen in aandelen

Is simpelweg niet mogelijk, aandelen geven pas hoog rendement op lange termijn. Wie eerder hoog rendement wil moet nu eenmaal gaan speculeren. Hoog rendement is nu eenmaal niet te behalen met een laag risico. Er zijn echter manieren om risico te beperken bij het speculeren.

Wat is speculeren precies?

Speculeren is niets meer of minder dan een transactie aangaan met de bedoeling winst op de transactie te maken, zonder de onderliggende waarde te willen gaan kopen. Een belegger kan bijvoorbeeld speculeren dat de aandelen ING zullen stijgen. Hier kan een belegger geld aan verdienen zonder ING aandelen in bezit te hebben. Een belegger kan dit bijvoorbeeld doen door het recht te kopen om ING aandelen te kopen voor een bepaalde prijs. Als de marktwaarde is gestegen kan deze persoon dit recht op het kopen van aandelen ING voor die lagere prijs verkopen aan iemand die daadwerkelijk de aandelen wil kopen.

Kan ik niet speculeren op beleggen in aandelen?

Dat is wel mogelijk, er zijn verschillende financieel derivaten die als onderliggende waarde aandelen hebben. Een voorbeeld hiervan zijn Contract For Difference, met andere woorden, CFD’s. CFD’s zijn een manier om voor een laag bedrag het recht te hebben op de winst van aandelen. Dit speculeren gaat sneller en is meer risicovol dan het ouderwetse beleggen in aandelen.

Oefen daarom altijd eerst met een beurssimulator zodat je als belegger de markt leert kennen. Door een gratis demo-account af te sluiten bij een online broker is het mogelijk om met virtueel geld te oefenen met alle actuele beurskoersen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu