Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen in goud

Online beleggen in goud

27 maart 2012 10:32 | 3.396 keer gelezen

De recessie doet rare dingen met grondstofprijzen die normaal gesproken heel gestaag stijgen. Ook de goudprijs is gaan fluctueren de afgelopen 2 jaar en is voor het eerst weer iets gaan dalen. Als we de trend echter over 5 jaar zien dan lijkt het erop dat de goudprijs hoogst waarschijnlijk weer snel zal gaan stijgen

Online Beleggen in Goud grafiek
Goudprijs trend

Als u kijkt naar de bovenste grafiek dan zien we dat goud gestaag is gestegen de afgelopen 5 jaar. Van ongeveer 700 Dollar per ounce naar maar liefst 1900 Dollar per ounce in 2011. Momenteel staat de prijs schommelt de prijs echter tussen 1600 en 1800 Dollar per ounce. In rekening nemend dat de verwachting is dat goud de makkelijk de 2000 dollar per ounce grens gaat doorbreken in 2012 is het nu een goed moment om in te stappen.

Beleggen in goud, korte of lange termijn?

Als u volledig wil profiteren van het prijs verschil in goud nu en de prijs van goud eind 2012 dan is het verstandig om flinke hoeveelheden goud te kopen. Dat houdt slechts in dat u een klein jaartje moet wachten voordat u uw rendement heeft, waarbij u geen eens zeker bent of u daadwerkelijk rendement gaat halen.

Gelukkig is ook de goudmarkt tegenwoordig zeer volatiel. De prijs fluctueert sterk in de loop van 24 uur dus voor de daytrader is er ook op korte termijn mee te speculeren.

Hoe moet ik online beleggen in goud?

U kunt natuurlijk voor 40.000 euro een kilo goud kopen en hopen dat uw kilo goud een stuk meer waard wordt. Denk wel dat u dan nog een bepaalde opslag moet bekostigen, het is onverstandig om een kilo goud zo maar thuis te bewaren. Het is daarom interessanter om doormiddel van CFD’s te speculeren op het verschil in goud zonder daadwerkelijk het goud te hoeven kopen. Bij verschillende brokers is het mogelijk om met CFD’s in goud te beleggen. Op onze brokers vergelijken pagina vind u daar meer over.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu