Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen oefenen

Online beleggen oefenen

21 januari 2013 15:07 | 2.240 keer gelezen

Wilt u graag beleggen en zoekt u naar een methode waarmee u dat kunt oefenen? Raak dan door het lezen van dit artikel bekend met de ideale manier van online leren beleggen. Oefen beleggen gratis door met 20.000 euro fictief geld te beleggen op echte koersen.

online beleggen

Online beleggen: sneller en eenvoudiger

Online beleggen is een variant van het ‘ouderwetse’ beleggen. Online beleggen onderscheidt zich van zijn ‘oudere’ broer doordat online beleggen sneller en eenvoudiger is. De voornaamste reden achter deze verbeteringen is het ontbreken van de daadwerkelijk aankoop van aandelen. De aankoop van aandelen kost namelijk veel tijd en misschien nog wel meer moeite. Veel mensen vinden hierdoor de stap naar de wereld van beleggen te groot. Daarentegen is online beleggen een stuk eenvoudiger doordat de belegger alleen speculeert op de koers van een aandeel.

De online belegger belegt thuis vanachter zijn computer, hij speculeert hier op de richting van de koers van een bepaald aandeel. De belegger zet dus geld in op een koersdaling of een koersstijging. Wanneer de voorspelde daling of stijging plaats vindt, maakt de online belegger winst.

Zoals reeds genoemd is het grote voordeel van online beleggen de toegankelijkheid van de manier van beleggen. Om te beleggen hoeft u niet meer naar de beurs of uitermate veel verstand te hebben van zaken, beleggen kan iedereen. Wij illustreerden dit door al vele winsten te boeken door eenvoudig na te denken. U kunt deze nalezen op deze site onder het kopje beleggingservaringen.

Met een gratis programma beginnen met online beleggen oefenen

U kunt zelf beginnen met online beleggen door een programma te downloaden. Dit programma is de basis onder het principe online beleggen. In dit programma vindt u alle aandelen, grondstoffen, valuta’s en obligaties waarmee wordt gehandeld. Vervolgens werkt online beleggen erg simpel: u zoekt in het programma het aandeel waarop u wilt speculeren op en kiest voor een verwachte koersdaling of koersstijging. In de onderstaande figuur kunt u zien hoe dit er uit ziet.

onlline beleggen oefenen

Figuur 1, screenshot online beleggen oefenen. Klik om te vergroten           

Als u zo’n speculatie hebt gedaan, moet u afwachten en hopen dat de koers van het aandeel de richting kiest die u voorspelt heeft. Wanneer dit het geval is, is uw winst de mate waarin het aandeel de door u voorspelde richting kiest. Oftewel, als anticipeert op een stijging en het aandeel stijgt flink, is uw winst groot. Overigens kunt u op ieder moment van de beursdag stoppen met een speculatie.

Begin direct met online beleggen oefenen

Wilt u direct beginnen met het online beleggen oefenen? Download dan hier het programma dat u wegwijs zal maken in de wereld van het online beleggen. Als u het programma gratis download, ontvangt 20.000 euro fictief geld en kunt u hiermee eindeloos online beleggen oefenen door te speculeren op echte koersen.

Toch wilt u waarschijnlijk uiteindelijk ook met echt geld online beleggen. Als dit het geval is, kunt u gewoon verder met ditzelfde programma. U hoeft alleen maar te wisselen van modus en dit is, zoals u in de onderstaande figuur kunt zien, met een druk op de knop gebeurd. U krijgt bij binnenkomst in de werkelijke welkomstmodus 25 euro op uw nieuwe beleggingsrekening!

onlline beleggen oefenen

Figuur 2, wisselknop online beleggen oefenen. Klik om te vergroten.

Wilt u online beleggen oefenen? Download dan hier een demoaccount.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Beleggen

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu