Direct online beleggen?

> Online beleggen > Profiteer van daghandel aandelen

Profiteer van daghandel aandelen

26 maart 2013 21:29 | 1.788 keer gelezen

De daghandel aandelen wordt met de dag populairder. Dit komt omdat deze methode van beleggen toegankelijk en eenvoudig is. Hebt u dit vernomen en wilt u ook geld verdienen met daghandel aandelen? Lees dan in dit artikel hoe u dat kunt doen.

daghandel aandelen

Wat is daghandel aandelen?

Daghandel is een beleggingsvorm die focust op kortstondige koersveranderingen. Zo begint een daghandelaar met handelen omdat hij verwacht dat een (aandelen)koers in een richting zal veranderen. De handelaar kan zowel van een koersstijging als van een koersdaling profiteren, zolang hij maar de juiste richting voorspelt.

In de meeste gevallen duurt een belegging van een daghandelaar maar een paar uur. De reden hiervoor ligt in het al genoemde kortstondige prijsverschil. Daghandelaren reageren zo snel mogelijk op aanleidingen voor koersveranderingen om zo profijt te halen uit het ontstane koersverschil. Voorbeelden van aanleidingen voor zo’n koersverschil zijn:

  • Overnames
  • Adviezen van banken
  • Winsten
  • Verliezen

Snel handelen met een beleggingsprogramma

Een handelaar wil, zoals genoemd, zo snel mogelijk na het verschijnen van het nieuws reageren op het nieuwsbericht. De gedachte hierachter is dat de belegger handelt omdat hij verwacht dat de koers door het nieuws zal veranderen. Naarmate de tijd na het verschijnen van nieuwsbericht verstrijkt, wordt het voor de belegger steeds moeilijker om te speculeren op de richting van de koers. Adequaat handelen is daarom een vereiste. De daghandelaar gebruikt hiervoor een beleggingsprogramma. Met dit programma kan de handelaar beleggen op aandelen, delfstoffen en munteenheden.

Voorbeeld van daghandel aandelen

Om optimaal te profiteren van het koersverschil gebruikt de daghandelaar een hefboom bij het beleggen. Deze hefboom zorgt ervoor dat een belegger een grotere positie kan innemen dan hij zou kunnen kopen met zijn inleg. Oftewel, de waarde van de positie die de belegger inneemt via het programma, is groter dan de waarde van de positie die een belegger zou kunnen kopen. Dit is een belangrijk gegeven. Hieruit blijkt namelijk dat de daghandelaar geen aandelen koopt.

Dit klopt, een daghandelaar koopt geen aandelen maar speculeert alleen. Dit werkt op de volgende manier:

Stel, u verneemt via de radio het nieuws dat Philips een uitstekend jaar gedraaid heeft. De nettowinst van het bedrijf is met 10% gestegen. U vermoedt dat naar aanleiding van dit goede nieuws de koers van het aandeel Philips zal gaan stijgen omdat beleggers graag beleggen in gezonde bedrijven. Nadat u dit nieuws heeft gehoord, wilt u hiervan profiteren.

U pakt uw tablet, smartphone of laptop en opent uw beleggingsprogramma. U zoekt via het zoekvenster naar het aandeel Philips en drukt op de knop “kopen”. Vervolgens voert u uw inleg in. Automatisch berekent het programma de waarde van de positie die u in kunt nemen. In het geval van aandelen vermenigvuldigt het programma uw inleg met een factor 10. De positie die u dus inneemt op de markt is tien keer groter dan de waarde van uw inleg.

Als u bijvoorbeeld wil daghandelen met 500 euro, is de positie die u inneemt 5.000 euro waard. U winst hangt nu dus af van een aandelenpakket Philips met een waarde van 5.000 euro. Een koersstijging van 5%, naar aanleiding van de goede resultaten, levert u nu dus 250 euro op. Dit is tien keer meer dan de winst die u zou verdienen als u ‘normaal’ aandelen zou kopen. Dan zou uw positie van 500 euro immers maar 25 euro meer waard geworden zijn.

Een goede slotsom van werking van daghandel aandelen is daarom:

De daghandelaar speculeert op een waardeverandering van een aandelenpakket dat tien keer groter is dan zijn inleg. Hierdoor kan de handelaar ten volste profiteren van het ontstane koersverschil. De klasse van daghandel aandelen.

  • Daghandel aandelen onderscheidt zich:
  • Door zijn eenvoud door middel van het simpel reageren op nieuws
  • Door zijn toegankelijkheid met het gratis programma dat draait op PC, tablet en smartphone
  • Met zijn krachtige verdienmethode door de werking van de hefboom

Een gouden tip: lees eerst wat ervaringen

Ook wij beleggen via de daghandelmethode en hebben op deze site wat ervaringen geplaatst. Om een compleet beeld te krijgen van de kracht van daghandel, raden wij u aan een ervaring te lezen. U kunt deze vinden via deze link. De link hieronder is een recente ervaring:

https://www.onlinebeleggen.info/beleggingservaringen-2/winst-met-aandelen-250-euro-winst-op-aandelen-de-master-blenders

Direct beginnen met daghandel aandelen?

Wilt u direct beginnen met daghandel aandelen? Dan kunt u hier het gratis beleggingsprogramma downloaden waarmee ook wij handelen. Naast de werkelijke modus bevat het programma ook een fictieve modus. In deze laatstgenoemde modus kunt u zonder risico te lopen, bekend raken met de methode van beleggen. In de fictieve modus belegt u namelijk met een gratis en vrijblijvend fictief startkapitaal van 20.000 euro op echte koersen. Een betere leerervaring bestaat er werkelijk niet!

Wilt u beginnen met daghandel aandelen? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu