Direct online beleggen?

> Online beleggen > Rendement met beleggen PostNL

Rendement met beleggen PostNL

9 december 2016 19:30 | 2.081 keer gelezen

In het artikel ‘rendement met beleggen PostNL’ zullen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleggen hoe wij een uitstekend rendement hebben gerealiseerd met online beleggen. Met een online beleggingsprogramma is het mogelijk om op korte termijn snel winst te realiseren, bij een goede voorspelling van het koersverloop. In dit artikel zullen we ook uitleggen op basis waarvan beleggers besluiten om te beleggen op een koersstijging of koersdaling. Meer weten? Lees dan verder!

Rendement met beleggen PostNL

De mogelijkheden van online beleggen

Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee, zowel voor gevorderde beleggers als voor beginnende beleggers. Zo is online beleggen bijvoorbeeld voor iedereen toegankelijk, omdat beleggers kunnen beleggers met een kleine inleg. Met een online beleggingsprogramma zijn beleggers niet genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen.

Bij online beleggen profiteren beleggers van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een klein bedrag op korte termijn. De hefboom vergroot de inleg met een vooraf bepaalde factor, hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect, want bij online beleggen kunnen beleggers beleggen in verschillende effecten zoals indices, grondstoffen, valuta en aandelen. In dit artikel gaan we dieper in op het beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Rendement met beleggen PostNL – Voorbeeld van het hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand figuur wil een belegger beleggen in aandelen van PostNL met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor bij beleggen in aandelen PostNL is 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met een inlegwaarde van 1.000 euro kan een belegger meer winst realiseren dan met een inlegwaarde van 100 euro. Kortom, de hefboom zorgt ervoor dat beleggers meer winst kunnen realiseren op korte termijn.

Wanneer opent een belegger een beleggingspositie?

Bij online beleggen is het mogelijk om te beleggen op een koersstijging of koersdaling. Dat betekent dat beleggers een voorspelling kunnen doen met betrekking tot het koersverloop en winst kunnen realiseren bij een goede voorspelling. We zullen nu uitleggen wanneer wij speculeren op een koersstijging en wanneer wij speculeren op een koersdaling. Wij maken daarbij gebruik van een handige beleggingsmethode; de fundamentele analyse.

Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand van deze informatie proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop. Bij een positief nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Daarentegen kiezen wij er bij een negatief nieuwsbericht vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen.

Rendement met beleggen PostNL: Aanleiding

Zoals eerder werd aangegeven maken wij in veel gevallen gebruik van de fundamentele analyse om een aanleiding te vinden om te beleggen. Op 7 december kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over het postbedrijf PostNL. In het bericht wordt aangegeven dat PostNL het finale overnamebod van zijn Belgische branchegenoot Bpost heeft afgewezen. Hierdoor was PostNL de grootste verliezer bij de middelgrote fondsen op Beursplein 5. Dit is een negatief nieuwsbericht over PostNL, dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling PostNL.

PostNL nieuwsbericht

Figuur 2. Rendement met beleggen PostNL – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Rendement met beleggen PostNL: Positie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 124,50 euro, de hefboomfactor bij PostNL is 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (124,50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.245,00 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 300 aandelen PostNL. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers langzaam is gaan dalen.

PostNL koersverloop

Figuur 3. Rendement met beleggen PostNL – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Rendement met beleggen PostNL: Positie sluiten

Bij het openen van de beleggingspositie PostNL besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van deze punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het aangegeven rendement had bereikt van 29%. Dat is een uitstekend rendement en dat betekent dat wij met deze belegging een winst van 36 euro hebben gerealiseerd. Hieronder wordt het resultaat van onze belegging geïllustreerd.

PostNL resultaat

Figuur 4. Rendement met beleggen PostNL – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Zelf beginnen met online beleggen

Als u ook wilt beginnen met online beleggen is het verstandig om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt de basis van online beleggen nader toegelicht. Tevens komen er in deze cursus enkele beleggingstermen aan bod die handig zijn om te weten.

Naast de cursus beleggen kunnen beleggers met een online beleggingsprogramma ook gebruik maken van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen zonder financieel risico te lopen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 
http://www.nu.nl/beurs/4361637/postnl-grootste-verliezer-op-Amsterdamse-beurs.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu