Direct online beleggen?

> Online beleggen > Succesvol beleggen met de olie app

Succesvol beleggen met de olie app

1 januari 2017 19:56 | 2.205 keer gelezen

Iedere belegger wil succesvol beleggen. Er zijn verschillende manieren om beter te worden in beleggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een demo account om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een cursus beleggen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de handel in grondstoffen waaronder olie. Meer weten? Lees dan verder!

Succesvol beleggen

Beleggen in olie

Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen in verschillende instrumenten zoals aandelen, grondstoffen, indices en valuta. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheid om te beleggen in grondstoffen zoals olie. Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee. Beleggers kunnen op een makkelijke manier een beleggingspositie openen. Dit kan met de webbrowser of door het beleggingsprogramma te downloaden op de desktop of tablet.

Beleggen in olie met de app

Wilt u graag beleggen in olie? Met een online beleggingsprogramma is het mogelijk om te beleggen in verschillende instrumenten zoals grondstoffen. Met de app voor beleggen in olie, kunt u meer leren over de mogelijkheden met betrekking tot het handelen in olie. In deze app wordt een cursus beleggen aangeboden. Deze cursus is gericht op het beleggen in olie. Overigens zijn er veel functies in het beleggingsprogramma beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. Op deze manier krijgt u een goed beeld van beleggen in olie. Hieronder wordt het menu van de app geïllustreerd.

Beleggen in olie app

Figuur 1. Succesvol beleggen in olie met de app – Beleggen in olie. Klik om te vergroten. 

Hieronder wordt het icoontje van de app geïllustreerd. De app is te downloaden voor de App Store en Google Play Store.

Beleggen in olie

Figuur 2. Succesvol beleggen in olie met de app – Icoontje. Klik om te vergroten. 

Succesvol beleggen met een online beleggingsprogramma

Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met weinig geld. In het online beleggingsprogramma beleggen beleggers automatisch met CFD’s. Om deze reden wordt online beleggen ook wel CFD beleggen genoemd. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference. Bij deze beleggingsvorm wordt er een contract gesloten tussen de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma. De aanbieder wordt ook vaak een broker of tussenhandelaar genoemd.

Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst maken met een goede voorspelling van het koersverloop. Dat betekent dat het voor beleggers met een online beleggingsprogramma mogelijk is om te beleggen op een koersstijging en koersdaling. Dit is bij traditioneel beleggen niet mogelijk. Met traditioneel beleggen bedoelen we het beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Het speculeren op een koersstijging wordt in de beleggingswereld ook wel long gaan genoemd. Daarnaast wordt het speculeren op een koersdaling ook wel short gaan genoemd.

Geld verdienen met speculeren

Bij een goede voorspelling van de koers ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de tussenhandelaar. In dat geval heeft de belegger winst gerealiseerd met de belegging. Daarnaast dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de tussenhandelaar te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers. Het is voor beleggers mogelijk om risico’s tijdens het beleggen te voorkomen, hier komen we later op terug in dit artikel.

Beleggen met een kleine inleg

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met een kleine inleg. Bij het online beleggingsprogramma wordt automatisch gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg van beleggers wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het effect waar een belegger in wil beleggen. In dit artikel hebben we het gehad over het beleggen in olie. Om deze reden zullen we de handel in olie als voorbeeld nemen als het gaat om de hefboom, hieronder wordt het voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 3. Succesvol beleggen in olie met de app – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in olie met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij de handel in olie is 1:152. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 152 (50 euro maal 152). De uitkomst hiervan is 7.600 euro, met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Risico’s beperken tijdens beleggen

Tijdens het beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om risico’s te beperken, dit kan onder andere door gebruik te maken van een aanleiding. Beleggers kunnen een aanleiding vinden met behulp van een beleggingsmethode. Aan de hand van een aanleiding kunnen beleggers besluiten om een beleggingspositie te openen. Tevens kan de belegger aan de hand hiervan besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Daarnaast kunnen beleggers ervoor kiezen om te profiteren van twee functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Op deze manier kunnen beleggers risico’s voorkomen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt wordt de positie automatisch gesloten. De beleggingsfuncties worden overigens ook wel aangeduid met sluiten bij winst en sluiten bij verlies. 

Leren beleggen in effecten

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om gebruik te maken van verschillende apps die gericht zijn op de handel in een bepaald soort effect. Door gebruik te maken van de cursus in deze app kunnen beleggers meer leren over online beleggen.

Na het volgen van de cursus kunnen beleggers ervoor kiezen om te starten met de beurssimulator. Beleggers kunnen met de beurssimulator het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Daarbij ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, hiermee kan onbeperkt geoefend worden.

Download het gratis beleggingsprogramma

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu