Direct online beleggen?

> Online beleggen > Technische analyse: herstel van de AEX Index?

Technische analyse: herstel van de AEX Index?

26 juni 2012 09:34 | 2.004 keer gelezen

In het vorige artikel dat geschreven werd over de technische staat van de AEX Index werd gespeculeerd op een flinke koersdaling van de AEX Index. In de maand juni is hiervan echter weinig terug te zien. Stond de AEX Index op 1 juni nog op 283,77 punten, werd op 2 juni een voorlopige top bereikt van 302,95 punten.

Betekent deze opleving dat de daling van de AEX voorkomen is en de weg omhoog weer open ligt of is de toekomst toch minder rooskleurig? U leest het in dit artikel.

Tijdelijk herstel voor lagere koersen

Ondanks de relatief gunstige juni maand kan aan de hand van meerdere grafieken geconcludeerd worden dat het herstel deze maand niet meer is dan een tijdelijke topvorming voor een verdere daling. De top op 302,95 punten lijkt dan voorlopig ook te blijven staan en blijft gelden als hoogste top voor de komende tijd. Het herstel van de AEX Index in de maand juni verloopt volledig synchroon met andere aandelenbeurzen in Europa, bijvoorbeeld de DAX Index. Toch zijn binnen deze beide indexen en in de daggrafiek van de AEX Index signalen zichtbaar voor een verdere daling.

In de daggrafiek is duidelijk zichtbaar dat het voorzichtige herstel nog niet voldoende is om binnen de stijgende trendlijn te komen. Deze weerstandslijn moet eerst gebroken worden voordat een herstel binnen de daggrafiek mogelijk is. In de verwachte daling liggen belangrijke steunniveaus rond de 292 en 286 punten. Mochten deze niveaus aan de onderkant gebroken worden is het volgende richtpunt de stijgende trendlijn binnen de AEX weekgrafiek. Dit steunniveau ligt rond de 277 punten. Het is cruciaal dat dit steunniveau niet doorbroken wordt, mocht dit gebeuren dan staat weinig een daling richting de 230 punten in de weg.

Het herstel van juni lijkt hiermee slechts een korte opleving. De neerwaartse risico’s blijven voor de komende weken groot. De kansen voor het ‘short’ gaan in de AEX Index de komende periode lijken daardoor goed aanwezig. Bij het short gaan in de AEX kunt u geld verdienen door te speculeren op een koersdaling in tegenstelling tot een koersstijging. De kansen hiervoor de komende periode zijn goed. U kunt uw rendement nog meer verhogen door te handelen  in CFD’s AEX Index waarmee u doormiddel van een hefboom uw rendement nog meer kunt verhogen. Testen of u doormiddel van short gaan geld kunt verdienen? Download dan hier een van de demoaccounts waar u met virtueel geld kunt beleggen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu