Direct online beleggen?

> Online beleggen > Technische analyse online beleggen: 25% rendement

Technische analyse online beleggen: 25% rendement

14 september 2015 16:28 | 2.128 keer gelezen

Met de technische analyse online beleggen kunt u, door middel van bepaalde functies, speculeren op een koerswijziging. Tegenwoordig is online beleggen voor beginners dus niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Door middel van een technische analyse hebben wij een rendement behaald van 25%. Wilt u weten hoe dit werkt en welke trucjes er zijn? Lees dan snel verder.

Technische analyse online beleggen - Uitgelichte afbeelding

Technische analyse online beleggen, wat is dat?

De technische analyse is een veelgebruikte techniek om winst te maken met beleggen. Bij deze techniek maakt men gebruik van verschillende grafieken en indicatoren. Door de grafieken en indicatoren te volgen, kunt u bepaalde trends ontdekken in het koersverloop. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor beleggingen op de korte termijn. Op deze manier kunt u daytrader worden en dagelijks winst maken!

Wanneer u een koers volgt, kunt u hiermee het begin- en eindpunt van uw positie bepalen. Er is echter wel wat kennis en ervaring nodig voor het gebruik van de technische analyse.

Het gebruik van de technische analyse online beleggen

Het verloop van de grafieken en indicatoren wordt bepaald door het koersverloop uit het verleden. De financiële gegevens en achtergronden van bedrijven worden niet meegenomen in de technische analyse. Bij de fundamentele analyse worden deze gegevens juist wel gebruikt. Doordat veel beleggers zich vaak laten leiden door nieuwsberichten en gebeurtenissen, ontstaat er een soort trend. Met de technische analyse is het mogelijk dit gedrag te voorspellen.

De verschillende hulpmiddelen

Het is nooit mogelijk om de koers volledig te voorspellen, maar met een aantal hulpmiddelen kunt u vaak veel te weten komen over het toekomstige verloop. Brokers geven u een groot aantal functies waar u veel voordeel uit kunt halen, mits u dit op de juiste manier gebruikt. Wij zullen drie veelgebruikte functies voor u uitleggen.

Voortschrijdend gemiddelde (Moving Average)

Bij het voortschrijdend gemiddelde wordt er gekeken naar het koersverloop van de afgelopen periode. U kunt zelf instellen hoe lang deze periode moet zijn. Wanneer deze lijn kruist met de koerslijn, bestaat er een kans dat de koers gaat veranderen. Zo kunt u dus bepalen wanneer het slim is om een positie te openen en wanneer het verstandig is om deze positie te sluiten. De groene lijn in het onderstaande figuur is het voortschrijdend gemiddelde.

Figuur 1: Technische analyse online beleggen – Voortschrijdend gemiddelde.

Figuur 1: Technische analyse online beleggen – Voortschrijdend gemiddelde. Klik om te vergroten.

Bollinger bands

De Bollinger Bands gaan ervan uit dat prijzen zich 70 á 80% van de tijd in een bepaalde bandbreedte bewegen. Zodra de prijs zich buiten dit gebied beweegt, kan er een trend ontstaan. De koerslijn moet dus boven of onder de Bollinger Bands uitkomen. Wanneer dit gebeurt, verandert de koerslijn vaak en kunt u speculeren op een koersdaling of koersstijging. In het onderstaande figuur zijn de Bollinger Bands met een groene lijn weergeven.

Figuur 2: Technische analyse online beleggen – Bollinger bands.

Figuur 2: Technische analyse online beleggen – Bollinger bands. Klik om te vergroten.

Lineaire regressie

De lineaire regressie geeft een trendlijn weer die gebaseerd is op prijsontwikkelingen uit het verleden. Wanneer de lijn van de lineaire regressie kruist met de koerslijn, is de kans groot dat er een koerswijziging plaats gaat vinden. Voor dit artikel hebben wij gebruik gemaakt van deze functie. Binnen tien minuten hadden wij een winst van bijna €65,-!

Figuur 3: Technische analyse online beleggen – Lineaire regressie.

Figuur 3: Technische analyse online beleggen – Lineaire regressie. Klik om te vergroten.

In figuur 3 ziet u de lineaire regressielijn als groene lijn. Op het moment dat wij deze koers bekeken, was er een flinke koersstijging. Vaak wordt dit gevolgd door een koersdaling, maar wanneer gebeurt dit? Op 9:23 uur kruisten de lijnen elkaar. Dit zorgde echter niet voor een grote daling in de trendlijn. Om 9:25 uur was er een volgende kruising tussen de lijnen. Ook begon de trendlijn hier af te nemen, dus besloten wij een positie te openen. Om 9:34 uur zagen wij dat de koersdaling begon af te vlakken, dus sloten wij de positie. Het speculeren op een koersdaling leverde ons een rendement op van ruim 25%. Slim beleggen werpt zijn vruchten af, zoals u kunt zien in figuur 4.

Figuur 4: Technische analyse online beleggen – Eindresultaat.

Figuur 4: Technische analyse online beleggen – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen oefenen voor beginners

Voor veel beginnende beleggers is de drempel hoog om daadwerkelijk te beginnen. Vaak komt dit door het idee dat er geld verloren kan worden, doordat de fluctuatie in koersen groot is. Met online beleggen kunt u inzetten op een koersdaling of een koersstijging. U loopt geen risico over uw aandeel, omdat u geen eigenaar wordt van het aandeel. Om u te laten wennen aan deze manier van beleggen, zijn er demo’s beschikbaar bij de brokers. In deze demo kunt u beleggen met demo geld. Wilt u eerst oefenen met de demo en ervaring opdoen? Klik dan hier voor de demo.

Naast het oefenen met de demo, raden wij u aan om een korte cursus te doorlopen. In deze cursus worden diverse tips en trucs gegeven, zodat u precies weet wat u moet doen. Bekijk hier de cursus en ontdek de geheimen van online beleggen!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu