Direct online beleggen?

> Online beleggen > Wat u moet weten voordat u gaat online beleggen

Wat u moet weten voordat u gaat online beleggen

23 februari 2012 10:07 | 2.639 keer gelezen

Hoe weet u of u als particulier belegger consistent rendement kan halen? Hier sommen we enkele beleggingstips op zodat u weet waar u aan moet denken voor u begint met beleggen. Er is een groep particuliere beleggers die structureel verlies draait, lees hier hoe u deze situatie voorkomt.

1. Oefen eerst met online beleggen

 

Het beste is om niet vanaf het begin met uw eigen geld te gaan beleggen. Als belegger is het van belang om eerst een strategie te hebben, weten hoe de markt beïnvloed wordt en hoe u als belegger daarop in kan spelen. Leren gaat met vallen en opstaan, als u met echt geld gaat leren beleggen dan gaat dat vallen geld kosten. Leer daarom beleggen door een demo-account te gebruiken zodat u in een veilige omgeving kan leren beleggen.

2. Investeer niet uw gehele kapitaal in één beleggingsproduct

 

Beter is om uw vermogen te spreiden. Vanzelfsprekend is het belangrijk om te blijven nadenken in welke zaken u uw vermogen belegt. Neem wel verschillende sectoren om het risico te spreiden, het heeft geen zin om te spreiden in aandelen die allemaal in hoge mate afhankelijk zijn van de olieprijs. Denk daar over na en leer eerst welke spreidingen het beste werken door te oefenen met een demo-account.

3. Denk zelf na bij het online beleggen

 

Ga niet blind uit van deze of gene beleggingstip. Als iedereen verkoopt kan het de moeite lonen om juist in die dalende koers in te stappen. U zult die aandelen niet snel voor veel goedkoper kunnen krijgen. Uw eigen ervaring is niet beter of slechter dan de beursanalisten van de telegraaf. Als u merkt dat u consistent rendement haalt, wordt dan niet hebberig. Wees consistent en trouw aan uw eigen strategie.

4. Online beleggen moet ook met mate

 

Ga niet te veel transacties aan, veel kleine transacties gaan op den duur veel geld kosten. Als u de stoploss bijvoorbeeld heel laag zet zodat u maar heel weinig kan verliezen per keer dan is de kans groot dat u heel vaak 50 of 100 euro verliest. Laat soms de markt even zijn werk doen, grote kans dat het bijtrekt.

Mocht u willen kijken of online beleggen wat voor u is, klik dan hier voor de broker vergelijken pagina om te leren welke online broker het best geschikt is voor beginnende beleggers.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu