Direct online beleggen?

> Online beleggen > Winst met aandelen AkzoNobel

Winst met aandelen AkzoNobel

10 maart 2017 18:00 | 2.277 keer gelezen

In het artikel ‘winst met aandelen AkzoNobel’ wordt uitgelegd hoe u zelf kunt handelen in aandelen met een online beleggingsprogramma. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen in verschillende beleggingsinstrumenten zoals aandelen, indices, valuta en grondstoffen. We zullen in dit artikel dieper ingaan op de mogelijkheid om te handelen in aandelen. Dit zullen we uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Wilt u meer weten? Lees dan verder!

Winst met aandelen AkzoNobel

Beleggen met een online beleggingsprogramma

Veel beginnende beleggers zijn niet op de hoogte van de verschillen tussen online beleggen en offline beleggen, oftewel CFD beleggen en traditioneel beleggen. Met traditioneel beleggen en offline beleggen wordt gerefereerd naar de oude vorm van beleggen, waarbij een belegger naar een beleggingskantoor of bank gaat. Met CFD beleggen, oftewel online beleggen, heeft de belegger meer mogelijkheden en kan de belegger profiteren van verschillende voordelen.

We zullen eerst uitleggen waar de afkorting CFD beleggen voor staat. CFD beleggen staat voor Contract For Difference, bij deze vorm van beleggen sluiten de belegger en de aanbieder een overeenkomst. Met de aanbieden bedoelen we de aanbieder van het beleggingsprogramma, dit wordt ook wel een tussenhandelaar of een broker genoemd.

Winst realiseren met online beleggen

Veel beleggers vragen zich af hoe winst gerealiseerd kan worden met online beleggen. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers slechts een voorspelling doen met betrekking tot het koersverloop. Hierdoor kan de belegger winst realiseren.

Bij een goede voorspelling van de koers heeft de belegger winst gerealiseerd. In dat geval ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. Daarnaast is het ook mogelijk dat beleggers te maken krijgen met een verlies. Indien de belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop, heeft de belegger te maken met een verlies. In dat geval dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen. Overigens is het wel mogelijk om risico’s te beperken tijdens het beleggen. We zullen dit nader toelichten bij het praktijkvoorbeeld.

Winst met aandelen AkzoNobel: Nieuwsbericht

Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding kan onnodig veel risico met zich meebrengen. Om deze reden hebben wij er ook deze keer weer voor gekozen om te beleggen aan de hand van een aanleiding. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente nieuwsberichten met betrekking tot de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand hiervan kunnen beleggers besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 9 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over AkzoNobel. In dit bericht wordt aangegeven dat AkzoNobel in de schijnwerpers stond op Damrak. AkzoNobel won 14 procent aan beurswaarde, met name door de afwijzing van het overnamebod van het Amerikaanse PPG Industries. Aan de hand van dit bericht besloten wij om te speculeren op een koersstijging AkzoNobel.

AkzoNobel nieuwsbericht

Figuur 1. Winst met aandelen AkzoNobel – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Winst met aandelen AkzoNobel: Koersverloop

Aan de hand van bovenstaand nieuwsbericht besloten wij om een beleggingspositie te openen met een inleg van 145,74 euro. Bij een online beleggingsprogramma profiteren beleggers van het hefboomeffect. Het hefboomeffect maakt het voor iedereen mogelijk om te starten met online beleggen, omdat de hefboom de inleg van de belegger vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De hefboomfactor bij de handel in aandelen is vaak 1:5 of 1:10. In dit geval was de hefboomfactor 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10. De uitkomst hiervan is 1.457,40 euro, met deze nieuwe waarde konden wij een hogere aandelenpositie innemen van 20 aandelen AkzoNobel.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers fluctuerend is gaan stijgen met aan het eind een constante stijging.

Akzonobel koersverloop

Figuur 2. Winst met aandelen AkzoNobel – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Winst met aandelen AkzoNobel: Eindresultaat

Voordat wij onze beleggingspositie openden, besloten wij om gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma. Met de profit call functie kunnen beleggers een gewenst rendement instellen. Als de koers dit punt bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. Daarnaast kunnen beleggers gebruik maken van de stop loss functie. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verlies instellen. Als de koers dit punt bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. Dit is een goede manier om risico’s tijdens het beleggen te beperken.

In ons praktijkvoorbeeld werd onze beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 28%. Dat is een uitstekend rendement binnen een korte beleggingstijd. Normaal stellen wij de profit call functie in rond de 20% rendement, maar besloten om het dit keer iets hoger te zetten.

Hieronder wordt het resultaat van onze belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat wij met deze belegging 40,80 euro winst hebben gerealiseerd.

Akzonobel resultaat

Figuur 3. Winst met aandelen AkzoNobel – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Meer leren?

Wilt u meer leren over online beleggen in aandelen of andere effecten? Dan kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de basisaspecten van online beleggen. Voor beginnende beleggers is het handig om hier gebruik van te maken om goed voorbereid te starten.

Beurssimulator

Met de beurssimulator hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen zonder financieel risico te lopen. Met de beurssimulator kan onbeperkt geoefend worden op werkelijke koersen. Dit is een uitstekende aanvulling op de gratis cursus beleggen.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference 
http://www.nu.nl/beurs/4526142/aandeel-akzonobel-in-schijnwerpers-damrak.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu