Direct online beleggen?

> Trackers > Online beleggen in ETF’s

Online beleggen in ETF’s

2 februari 2012 12:21 | 2.674 keer gelezen

Online beleggen in ETF’s

ETF’s zijn Exchange-Traded-Funds, in Nederland beter bekent als indextrackers of trackers. De naam verklapt al dat deze indexen volgen. Zoals de Dow Jones Index of de AEX Index. Maar hoe is daar geld mee te verdienen? De meest conservatieve manie van beleggen in ETF’s is letterlijk niets meer dan het volgen van de index. Over het algemeen zet je dan niet in op de cijfertjes zelf maar is de onderliggende waarde een aandelenpakket zoals Nederland 25 of S&P 500. Het voordeel hiervan is dat ongeacht je investering je nooit meer dan gemiddeld zal verliezen.

Wat zijn de voordelen van het online beleggen in ETF’s of trackers

ETF’s of Trackers worden vaak beheerd door computers, ze hoeven niet als een mens op nieuwe kansen in te springen of iets dergelijks en zullen dus ook geen fouten maken. Dit betekent er veel lagere kosten bij ETF’s gemoeid zijn. Er komt amper een analist aan te pas. Doordat het volledig geautomatiseerd is heb je een ongelofelijke flexibiliteit in het kopen en verkopen van de Trackers of ETF’s. Je kan op elk moment real time besluiten tot de koop of verkoop en dan is het ook direct zonder vertraging gekocht of verkocht. Dit bied mogelijkheden tot het handelen op de scherpst van de snede. Omdat het een relatief laag rendement heeft, het heeft eigenlijk weinig met speculeren te maken, is het belastingtechnisch ook ene gunstige belegging. Het heeft een hele lage risico omdat het in principe uitgaat van heel veel verschillende producten, veel risico’s worden hierdoor gedekt. Daarnaast zijn ETF’s of Trackers door die automatisering ook perfect te volgen, alles wordt geregistreerd en alle prijzen zijn real time.

Het belangrijkste voordeel is dat je dus niet actief bezig hoeft te zijn met de beleggingen, je hoeft niet constant naar de schermen te kijken naar de meest actuele beurskoersen. De computer van de broker regelt het wel. En zorgt tegelijkertijd voor een heel steady consequent rendement.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu