Direct online beleggen?

> Bitcoins > Overweeg je bitcoins te kopen? Lees dan eerst dit artikel!

Overweeg je bitcoins te kopen? Lees dan eerst dit artikel!

14 juni 2017 14:38 | 6.356 keer gelezen

Lees jij ook overal over de enorme stijging van de bitcoin koers en  vraag jij je af hoe je het beste bitcoins kunt kopen? Lees dan eerst dit artikel! Bitcoins kopen heeft ook nadelen die je flink geld kunnen kosten. Overweeg een groeiend alternatief met diverse voordelen, genaamd speculeren op de bitcoinkoers.

De bitcoin is de meeste populaire belegging op dit moment. Hij kost tegenwoordig 2.750 dollar. En dat terwijl de koers begin dit jaar 960 dollar was. Een flinke stijging van 300 procent. Probeer dat eens met je spaarrekening voor elkaar te krijgen…

Het is daarom logisch dat je je afvraagt: hoe kan ik ook profiteren van de bitcoin groei?

Een logische vervolgstap is dat je besluit zelf bitcoins te kopen. Er zijn echter een aantal nadelen hieraan verbonden:

  • Bitcoins kunnen gestolen worden door hackers. Het komt wel eens voor dat kwaadwillenden de platformen hacken waar bitcoins verhandeld worden. Of nog erger, dat je eigen digitale portemonnee gehacked wordt. Resultaat: weg bitcoins.
  • Je hebt wel geld nodig om de bitcoins te kopen. Een hele bitcoin kost op dit moment net geen 3.000 dollar. Wil je een hele bitcoin en flink meeliften met een koersstijging, dan moet je wel diep je in buidel tasten.
  • Ondanks de enorme stijging van bitcoins kan de koers ook dalen. Alles wat populair is, loopt risico om ook een keer (onverwacht!) te dalen. Als je dan net voor die onverwachte daling bitcoins hebt gekocht zit je met de gebakken peren.

Gelukkig is er een alternatief om te profiteren van de bitcoin hype, zonder deze genoemde nadelen.

Deze manier is speculeren op de bitcoin koers.

Speculeren betekent niets anders dan geld verdienen door te voorspellen of een koers hoger wordt of lager wordt (kort samengevat). Dit kun je tegenwoordig met behulp van gebruiksvriendelijke beleggingsapps.

Deze manier van handelen in bitcoin CFDs heeft een aantal pluspunten:

  • Je kunt al vanaf 100 euro handelen.
  • Aangezien je geen bitcoins koopt maar speculeert op de koers, heb je geen risico dat iemand je bitcoins kan stelen.
  • Je kunt winst maken bij zowel een stijgende als dalende bitcoin CFD koers.

Als dit allemaal nog te vaag klinkt, dan is de beste stap om jezelf goed te verdiepen in de materie. Je kunt dit doen door onze gratis app te downloaden genaamd ‘beleggen in bitcoins’. Check hier de android versie of hier de iOS versie. Ben je iemand die beter leert door iets in de praktijk te doen, ga dan aan de slag met een demo account. Dan kun je zonder risico spelen met 20.000 euro virtueel speelgeld.

PS: 3 jaar geleden hadden we al een artikel geschreven met een praktijkvoorbeeld. Toen was de bitcoin prijs 745 euro (!)…

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu