Direct online beleggen?

> CFD's > CFD handel uitleg: Leer alles over beleggen in CFD’s

CFD handel uitleg: Leer alles over beleggen in CFD’s

23 oktober 2013 15:41 | 3.048 keer gelezen

U vraagt zich af wat CFD betekent? In dit artikel geven wij antwoord op alle vragen die heeft over CFD handel. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leggen we u precies uit waar de afkorting CFD voor staat en wat het inhoudt. Daarna kunt u gratis en zonder enig risico praktijkervaring opdoen in CFD handel. Lijkt u dit wat? Lees dan verder in onze CFD handel uitleg.

CFD handel uitleg

Wat is een CFD en wat betekent het?

De afkorting CFD staat voor Contract for Difference. Dit zijn contracten die u afsluit met een broker, bijvoorbeeld Plus500. Een broker is een soort makelaar tussen u en de beurs. Als u een huis wil kopen gaat u naar de makelaar, als u aandelen wilt kopen gaat u naar een broker. U wordt zelf geen eigenaar van het aandeel, maar u profiteert wel van de winst die gehaald wordt als het aandeel in waarde stijgt. Het grote voordeel van een CFD ten opzichte van ouderwets beleggen is de hefboom. Bij beleggen betekent een hefboom dat u met een klein bedrag een grote positie kunt kopen, en dus een grotere winst kunt boeken.

Stelt u zich eens voor: u heeft 200 euro over en denkt na over beleggen. Met 200 euro is de winst die u kunt maken bij normaal beleggen erg klein. Met een hefboom kunt u voor 200 euro een positie van ongeveer 4.000 euro kopen. Bijvoorbeeld: u staat op het punt aandelen PostNL te kopen. Hieronder ziet u een uitleg.
CFD uitleg
Figuur1. CFD handel uitleg, de hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

De winst die u kunt maken is met CFD handel een stuk hoger en een stuk sneller dan met traditioneel beleggen. Beleggen met een hefboom is dus ideaal als u met een klein bedrag toch wilt beleggen. Als we dit vergelijken met traditioneel beleggen komen we bij onderstaande afbeelding uit. Hierin is duidelijk te zien dat u met beleggen met een hefboom meer winst kunt maken dan met traditioneel beleggen. Bij traditioneel beleggen zou u met 200 euro aandelen kopen. Bij een koersstijging van 5%, zouden deze aandelen 210 euro waard zijn. Een winst van 10 euro dus.

Als u met een hefboom voor 200 euro aandelen zou kopen kunt u een positie van 4.000 euro bemachtigen. Een koersstijging van 5% zou dan betekenen dat u 4.200 euro heeft. Een winst van 200 euro dus. En dat terwijl u begon met 200 euro, een rendement van 100%!
cfd handel uitleg - hefboom
Figuur 2. CFD handel uitleg, hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

CFD handel uitleg voor mobiel, tablet of computer

Beleggen met CFD’s doet u zelfstandig, hier heeft u niemand bij nodig. U kunt zelf bepalen wat uw inzet wordt en wanneer u wilt stoppen. Bovendien kunt u zelf bepalen wanneer u wilt beleggen. Dit is overal mogelijk het beleggingsprogramma is beschikbaar voor smartphone, tablet en computer. U kunt dit programma hier downloaden. De werking van het programma is erg simpel. Er is bijna geen verschil tussen tablet of computer.

Omdat de makers van het gratis programma snappen dat u eerst beleggen met CFD’s wil verkennen zonder risico te lopen hebben ze een demomodus in het programma gestopt. In deze demomodus kunt u met fictief geld op echte koersen beleggen. U krijgt een fictief startkapitaal van ongeveer 20.000 euro. Hiermee kunt u beleggen in bijna alle koersen in de wereld. Als u liever een cursus beleggen heeft, waarin alle aspecten van beleggen worden uitgelegd. Bekijk dan de gratis cursus beleggen.

Nu meteen beginnen met CFD handel?

Handelen met CFD’s is een slimme manier om uw geld te beleggen omdat:

  • U met een hefboom een aanzienlijk groter bedrag kunt verdienen.
  • U met CFD’s overal en altijd kunt beleggen via telefoon, tablet of computer.
  • U een gratis demo krijgt waar enkele duizenden euro’s fictief geld op staan om mee te oefenen.

Om de geweldige ervaring van CFD beleggen mee te maken kunt u het gratis programma downloaden. Hiermee kunt u eerst veilig oefenen en kijken of CFD beleggen iets voor u is. Maak nu gebruik van deze mooie kans, klik hier om de demo te downloaden.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu