Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen vanuit huis, daytrading

Online beleggen vanuit huis, daytrading

14 maart 2012 09:38 | 2.893 keer gelezen

Veel mensen hebben de droom om voor zichzelf te beginnen. Vanuit huis drie of vier uurtjes werken, zelf de uren bepalen en daarmee genoeg geld te verdienen om rond te komen. 10 jaar geleden hebben particulieren heel veel geld verdiend vanuit huis met het daytraden tijdens de dot-com bubble. Dat geld hebben ze even snel weer verloren toen de dot-com bubble knapte. Ook de laatste economische crisis heeft weer veel particuliere beleggers hard geraakt. Is het wel mogelijk om duurzaam rond te komen van daytrading?

Rondkomen van daytrading

Helaas is het niet mogelijk om op een of andere magische manier direct daytrading door te hebben en er geld mee te verdienen. Dat een groot percentage particuliere beleggers dit wel denkt is de belangrijkste reden waarom er veel particuliere beleggers geld verliezen met het daytraden. Waar moet u aan denken als u serieus wil gaan daytraden?

Voor daytrading, eerst  paper trading

Kennis is macht, zonder kennis van het daytraden, de aandelenmarkt en de beurs in het algemeen komt u er niet. De kennis die het best blijft hangen is door het zelf leren, het zelf oefenen. Tegenwoordig kunt u gratis oefenen met beleggen, het zogenaamde paper trading. Dat is niets anders dan doormiddel van een demo account bij een broker gratis gebruik te maken van de hun webtrader en daarmee te beleggen op real time koersen met virtueel geld.

Hiermee leert u over de liquiditeit van de koers, wat stop loss orders zijn, wat stop limit orders zijn, welke commissies de brokers vragen en welke spread de broker hanteert. Het is verstandig om u te richten op bepaalde koersen, leer die koersen kennen en leer de parameters van die koers, op welk punt daalt de koers vaak? Op welk punt begint de koers vaak weer te stijgen? Raak vertrouwd met het product, de onderliggende waarde en de koersgang.

Daytrading, leer uw emoties kennen

Om goed te kunnen daytraden moet u uzelf ook leren kennen. We worden vaker gestuurd door emoties dan we zelf willen toegeven. Met het online beleggen kan dat funest zijn. Deze emoties, het te vroeg instappen uit angst, het te laat uitstappen uit hebzucht zijn emoties die u slecht kan leren met paper trading. Wacht dus niet te lang met beleggen met echt geld. Begin met kleine bedragen zodat u vertrouwd raakt met de spanning van het online beleggen en welke emoties daar allemaal spelen.

Bekijk eerst of u met paper trading genoeg rendement verdiend en met welk kapitaal u dat voor elkaar krijgt. Daarvoor moet u een demo account afsluiten. Bekijk in dit artikel welke broker welke demo accounts aanbied.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu