Direct online beleggen?

> Plus 500 > Plus500 Scam of oplichting

Plus500 Scam of oplichting

10 mei 2012 13:45 | 9.507 keer gelezen

We hebben het verzoek gekregen om zelf nog eens onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van Plus500. Er zijn op sommige websites negatieve geluiden te lezen op internet over Plus500 als online broker. Roddels kunnen snel een eigen leven leiden, vandaar dat we in dit artikel alle vermoedelijke problemen met Plus500 op een rijtje zetten.

Het grootste probleem met Plus500

De meest serieuze aantijging is het niet uitbetalen van het geld op de Plus500 rekening. Er zijn particuliere beleggers die claimen dat ze een bepaald bedrag op de Plus500 rekening hadden maar dat het niet mogelijk was om deze op te nemen naar hun eigen rekening. Plus500 heeft zelf op deze aantijgingen als volgt gereageerd:

“De meest voorkomende reden waarom we een account hebben gesloten is omdat er mee gesjoemeld wordt. Er zijn particuliere beleggers die meerdere accounts openen om te profiteren van het bonus* bedrag wat we bieden. Omdat deze bonus dan onrechtmatig wordt verkregen keren we vervolgens deze bonus niet uit. Het kan ook voorkomen dat ze te weinig Trader Points hebben vergaard. Als een particuliere belegger laat zien dat hij vrijwel niet handelt met zijn account maar alleen de bonus wil incasseren dan keren we de bonus ook niet uit. Het spijt ons zeer dat deze personen dan op verschillende fora hun mening verkondigen dat we oplichters zijn, maar in principe zijn het juist die mensen die proberen te profiteren van ons bonus systeem”.

*Plus500 biedt sinds enige tijd geen bonus meer aan.

Daarnaast is het bij het online beleggen helaas mogelijk dat particulieren kunnen frauderen door te scalpen. In onze gebruikersovereenkomst staat duidelijk dat we scalpen als zodanig niet accepteren. Zoals hier valt te lezen:

4.In the User Agreement: 

4.1.7 You will not enter into any Transaction for the purposes of arbitrage, scalping or to exploit any temporal and/or minor inaccuracy in any rate or price offered on the Trading Platform; Scalping is a position that is usually left open for less than 2 minutes. We would not close someone’s account for opening a few short term positions, this would be only for users who’s large majority of positions fall into this category, and I do mean by a large majority. If most of your positions were for the purpose of scalping, yes, we would void these positions.”

Wat is volgens Plus500 Scalping? 

Over scalping zegt Plus500:

“We don’t allow scalping, once more than 30% of the traders’s positions were closed in less than 5 minutes we check his account manually and decide if it is a scalping. In case it is, we give the trader an alert and refund his account”.
Hier kunt u lezen dat als een trader meer dan 30% van de posities binnen 5 minuten sluit het account wordt gecontroleerd, vervolgens gaat een medewerker van Plus500 bepalen of het scalping is, zo ja, dan krijgt de trader een waarschuwing. Mocht de trader niet stoppen dan zal het account gesloten worden waarna de trader zijn geld teruggestort krijgt.

Beoordeling van de verschillende Plus500 scam reacties

Na het lezen van verschillende reacties op Nederlands en Engelstalige fora is ook onze indruk dat de meeste beleggers die slechte recensies schrijven over Plus500 scam zelf amper geloofwaardig overkomen. Het blijkt dat ze de gebruikersovereenkomst totaal niet hebben gelezen en hun eerste intentie is om snel de bonus te pakken en weg te wezen. Ook zijn er veel beleggers die niet de nodige papieren hebben ingeleverd die nodig zijn om geld op te nemen uit het Plus500 account. Feit is dat het beleggen ook wordt gebruikt door witwassers. Om deze praktijken te voorkomen wil Plus500 zeker weten dat de persoon die het geld opvraagt ook dezelfde persoon is als de persoon die is begonnen met beleggen. Pas als de nodige papieren zijn geleverd word er geld over gemaakt. Ook dat lijkt me vrij redelijk.

Andere broker scams?

Vervolgens zijn we gaan kijken naar andere ‘scams’. Deze zoektocht was vrij verhelderend. Van betrouwbare banken blijken ook veel verhalen te circuleren over een mogelijke scam. Zelfs paypal, iDeal en andere betaalsites moeten kennelijk omgaan met deze roddels. Mogelijk dat de concurrentie dergelijke verhalen op touw zet?

Feiten over Plus500

Plus500CY Ltd is geautoriseerd & gereguleerd door CySEC (#250/14). Daarnaast is Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909).

Een laatste feit is dat Plus500 sinds 2013 beursgenoteerd is aan de main market van de London Stock Exchange. Hierdoor moet zij zich aan nog meer wettelijke eisen voldoen dan niet-beursgenoteerde concurrenten. Het voordeel voor consumenten is dat zij direct inzicht hebben in de prestaties van het bedrijf. Ook hier geldt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een beursgenoteerd bedrijf zich zou bezig houden met grootschalige oplichting, omdat zij anders riskeren hun beursnotering te verliezen en dus de waarde van hun bedrijf te verliezen. 

Wij achten de kans groter dat er veel particuliere beleggers maar matig tegen hun verlies kunnen en de schuld aan de broker geven, of dit nu Plus500 is of een gerenommeerde bank. Het gereedschap krijgt altijd eerder de schuld dan de klusser, zo luidt het bekende gezegde.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu