Direct online beleggen?

> Plus 500 > Plus500 succesvol beleggen

Plus500 succesvol beleggen

4 april 2012 07:23 | 3.181 keer gelezen

Hoe sluit ik een winstgevende positie?

We hebben behandeld hoe je geld op je Plus500 rekening zet, hoe je het geld eraf haalt en hoe je een demo account moet downloaden. Maar hoe kun je nu winstgevend beleggen met Plus500? Ten eerste is winst maken niet een garantie. U kunt alleen winst maken als uw verwachting van een koersstijging of koersdaling werkelijkheid wordt. Maar hoe gaat het beleggen in zijn werk? In dit artikel laten we in vijf stappen zien hoe je kan beleggen met Plus500.

Waarin ga je beleggen | Stap 1

Je moet een beleggingsproduct vinden waarin mogelijk winst te realiseren is en een beleggingsproduct wat past bij uw eigen risicoprofiel. Dit gaat alleen samen in producten met een bewegelijke koers die redelijk te voorspellen is. Veel mensen hebben goede ervaringen met het handelen in Euro/Dollar.  In dit voorbeeld maken we daar gebruik van. Als je de webtrader hebt geopend kun je bij de populaire beleggingsproducten direct EUR/USD zien, daar rechts naast staat gegevens. Als we daar op klikken kom je op het volgende scherm.Euro kopen Plus500

Weet waarin je belegt, gebruik de gegevens van Plus500 | Stap 2 (Disclaimer: prijzen zijn illustratief)

In het scherm zien we de koers van de Euro ten opzichte van de Dollar van de afgelopen tijd. Je kan direct zien dat de koers behoorlijk bewegelijk is. De eenheden waarin we kunnen handelen gaan vanaf 500 euro. De hefboom bij Plus500 is inmiddels maximaal 1:30. Voor een positie van 50 euro hoef je slechts 10 euro op je rekening te hebben. Voordat we echter iets afsluiten willen we meer informatie over de koersverwachting. Klik op Yahoo financiën bij de rode pijl op het bovenste plaatje voor deze informatie.
Plus500 Yahoo Finance
Op die site zien we dat er die dag een dalende markt wordt verwacht. Daaraan kan het mogelijk zijn om winst te maken door euro’s te verkopen voor dollars. Klik op het handelsscherm op verkopen. Dan zie je het volgende scherm.

Een positie aangaan bij Plus500 | Stap 3

EUR/USD verkopen
We kunnen vanaf 100 euro aan effecten beleggen, maar we willen natuurlijk meer winst maken. Daarom verkopen 5480 aan effecten zodat we een positie verkrijgen van 274.000 euro. Onthoud dat dit een hefboom product in, we kunnen dus voor een kleiner bedrag van 5000 euro voor 274.000 aan euro’s verhandelen. Omdat dit ook risico’s met zich mee brengt is het belangrijk om een stop loss order af te sluiten. Hierboven geven we aan dat we willen stoppen bij een verlies van 433 euro. Ik weet echter niet zeker hoezeer de koers gaat dalen dus we sluiten ook een profit call af, bij een bedrag van 392.08 zijn we tevreden.

Controleer de koers | Stap 4

Bij het online beleggen moet je wel redelijk je aandacht erbij houden. Controleer dus regelmatig hoe de koers er voor staat. Deze positie hebben we geopend rond 10 uur in de ochtend. Op het onderstaande plaatje kun je zien op welk moment we de positie hebben gekocht, op het hoge punt in de koers vlak na een korte stijging.

Plus500 winst

Disclaimer: prijzen zijn illustratief.

Toen we de positie van 274.000 euro opende was deze 364.228,20 Dollar waard, anderhalf uur later om 11:30 blijkt dat de koers inderdaad is gezakt en dat de positie nu 363.899,30 dollar waard is. Het verschil in dollars tussen deze waardes is onze winst. Omgerekend naar de euro is dat 247,57 euro verdiend tussen tien en half twaalf. Nu zouden wij de positie kunnen sluiten en tevreden zijn met de winst maar we gaan er eigenlijk van uit dat de koers nog verder zal dalen.

Het sluiten van een positie met winst | Stap 5


Plus500 profit call
Disclaimer: prijzen zijn illustratief.

Zoals de koersverwachting aangaf daalde de euro van waarde ten opzichte van de dollar, en gelukkig voor ons daalde de positie nog meer na half elf. Plus500 sluit automatisch de positie omdat de koers onze profit call heeft bereikt. Op het bovenstaande plaatje zien we dat we 392,20 euro winst hebben. Een rendement van 7% binnen 3 uur tijd. Dat is wel wat anders dan een jaar wachten op een schamele 3% rente bij een spaarrekening. Als u wil proberen of dergelijk rendement ook u lukt download dan eerst een demo account. U zult zien dat beleggen lang niet zo moeilijk is als u dacht.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu